Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odvjetnik Ante Todorića

Afera Agrokor: ''Istraga može trajati ukupno 18 mjeseci''

Fran Olujić gost Dnevnika Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Fran Olujić gost Dnevnika Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Fran Olujić gost Dnevnika Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Fran Olujić gost Dnevnika Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Fran Olujić gost Dnevnika Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
O nastavku istrage u slučaju Agrokor govorio je gost Dnevnika Nove TV Fran Olujić, odvjetnik Ante Todorića.

Koliko je svjedoka za sada predloženo u slučaju Agrokor?

Pročitajte i ovo Ivica Kropek, voditelj Službe općeg kriminaliteta policije Dva ubojstva Osumnjičeni za ubojstvo supruge imao je dozvolu za oružje, a policija otkrila i što se zna o ubojstvu na Srednjacima Ilustracija Dovršena istraga Trovanje mineralnom: Policija otkrila što se dogodilo, prijavljene su dvije žene

U rješenju o provođenju istrage Županijskog državnog odvjetništva koje je postalo pravomoćno, navode se imena 63 svjedoka. Za očekivati je s obzirom na narav ovog kaznenog postupka, da će se taj popis svjedoka i širiti.

Spis Državnog odvjetništva ima 47.000 stranica. Znate li što piše u njemu?

Ne, spis još uvijek nismo dobili. Sve do sada spis se najprije nalazio kod Državnog odvjetništva, zatim kod suca istrage koji je odlučivao o žalbama obrane protiv rješenja. Tek smo sada u poziciji da možemo pregledati cijeli spis i naručiti njegovo kopiranje što smo i učinili.

Imate li informacije što bi moglo biti u spisu, temeljem kojih vještačenja je nastao?

Iz samog rješenja o provođenju istrage vidi se da je osnova bilo izvješće PVC-a, odnosno ono što je izvanredna uprava prezentirala kao izvješće PVC-a. Izvješće PVC-a za sada niti nemamo. Vidjet ćemo nalazi li se ono u spisu.

Očekujete li proširenje?

Teško je o tome u ovom trenutku spekulirati. S obzirom na narav ovog kaznenog postupka i s obzirom na najave koje dolaze iz samog Državnog odvjetništva, može se očekivati i proširenje istrage.

To znači da bi ovo sve moglo potrajati?

Zakon je dosta jasan. U ovakvim predmetima istraga može trajati ukupno 18 mjeseci, dakle, godinu i pol dana. Nakon toga do eventualnog podizanja optužnice može proći još dva mjeseca. Nakon toga ukoliko dođe do optužnice, obrane imaju pravo odgovora na optužnicu. Sastaje se optužno vijeće koje optužnicu mora potvrditi. U ovakvom predmetu to može trajati i dvije godine.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene