Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ISTRAŽIVANJE TZGZ-a

Advent u Zagrebu donio potrošnju od oko 400 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraživanje Turističke zajednice Grada Zagreba provedeno je od prosinca 2016. do siječnja 2017. godine, na uzorku od 2000 ljudi.

Turistička zajednica grada Zagreba je, u suradnji s Institutom za turizam, izradila dokument nazvan "Procjena ukupne potrošnje generirane Adventom u Zagrebu u 2016. godini". Po tom istraživanju, provedenom putem ankete od 1. prosinca 2016. do 8. siječnja 2017. na ukupno 2000 ljudi, ukupna potrošnja generirana Adventom u Zagrebu iznosi od 390 do 438 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Do 15. siječnja Policija u Zagrebu zbog Adventa provodi posebne mjere, u pomoć stižu i kolege iz ostalih dijelova Hrvatske Regulacija prometa za vrijeme trajanja Adventa u Zagrebu (Foto: PUZ) Policija objavila kartu Pogledajte koje se ulice zatvaraju zbog Adventa u Zagrebu

U propćenju se ističe da te potrošnje ne bi bilo da nije bilo Adventa. Zagrepčani su pritom trošili prosječno 47 kuna po posjetu, 241 kunu po osobi trošili su jednodnevni posjetitelji iz drugih županija kojima je glavni razlog posjeta Zagrebu bio Advent, a 287 kuna po osobi trošili su jednodnevni posjetitelji iz inozemstva, koji su također došli zbog Adventa.

Hotelski gosti pristigli zbog Adventa trošili su 1050 kuna (139 eura) po osobi i noćenju; od toga se 60 eura odnosilo na smještaj, 37 eura na hranu i piće u ugostiteljskim objektima, 40 eura na kupnju i dva eura na kulturu i ostalo. Gosti u privatnom smještaju trošili su 83 eura (630 kuna) po osobi i noćenju; od toga se 27 eura odnosilo na smještaj, 26 eura na hranu i piće u ugostiteljskim objektima, 27 eura na kupnju i tri eura na kulturu i ostalo.

Turistička zajednica Grada Zagreba je stoga odlučila uvesti i jednu novost na svojim internetskim stranicama www.lovezagreb.hr: ondje će se jednom mjesečno objavljivati vlog, "kojemu je cilj pokazati što Zagreb ima, kroz inovativnu i duhovitu priču. Posebno će se stavljati naglasak na teme po kojim je naš grad već prepoznat, poput gastronomije, kulture ispijanja kave, muzeja te, naravno, Adventa u Zagrebu", poručuju iz TZGZ-a. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene