Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi val investicija

Adris grupa proširila se na Zagreb i Dubrovnik: Posao od 650 milijuna kuna otvorit će i nova radna mjesta

Veliko turističko preuzimanje (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Veliko turističko preuzimanje (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Veliko turističko preuzimanje (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Veliko turističko preuzimanje (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Veliko turističko preuzimanje (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Novi odnosi snaga u turističkom sektoru, Adris grupa kupila je većinski udio u lancu hotela HUP-Zagreb.

Nakon luksuznih hotela u Istri, Adris grupa svoje poslovno carstvo širi na Zagreb i Dubrovnik. Od ponedjeljka su većinski vlasnici hotelskog lanca Anđelka Leke, HUP-a Zagreb. Posao se procjenjuje na 650 milijuna kuna, a novi vlasnici odmah najavljuju i otvaranje novih radnih mjesta.

Pročitajte i ovo Alen Mrvac, Moj Posao Dugo je bilo na vrhu Donedavno najtraženije zanimanje više nije toliko traženo: "Došlo je do pada broja oglasa za 30 posto" Hrvatsko tržište rada (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Najtraženiji konobari Nezaposleno 158.000 ljudi, a poslodavci traže radnike izvan zemlje: ''Struktura obrazovanja i potrebe tržišta nisu u skladu''

"Mi stalno zapošljavamo, ne samo da čuvamo postojeća radna mjesta, nego i ovim investiranjima potičemo i nova zapošljavanja. Samo ova investicija, hotel Park, zaposlit će dodatnih 100 ljudi", govori Predrag Grubić, Adris Grupa.

Nova radna mjesta sa sobom bi mogla, očekuje ministar turizma, donijeti i novi val investicija.

"Mi negdje oko milijardu eura ove godine možemo očekivati od novootvorenih hotela ili starih obnavljanih hotela. Računamo da ćemo sigurno imati oko 2000 novih kapaciteta ove godine", govori Gari Cappelli, ministar turizma.

I dok Adris ulaže, još jedan turistički div, Valamar, nedavno je zbog nesigurnog poslovnog okruženja i neizvjesne primjene zakona o porezu na nekretnine, odustao od dijela investicija u ovoj godini. U udruzi poslodavaca sigurni su kako će Adrisova investicija ohrabriti i ostale.

"Uvijek je angažiranje domaćeg kapitala na svome domaćem tržištu jedan pokazatelj, indikator i stranim investitorima da i domaći poduzetnici prepoznaju šanse i prilike kod nas, i to će biti značajan signal svima koji gledaju Hrvatsku kao atraktivnu destinaciju za investiranje", govori Bernard Jakelić iz Hrvatske udruge poslodavaca.

Veliko turističko preuzimanje (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Veliko turističko preuzimanje (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Širenjem u Zagreb i Dubrovnik, Adris će, smatraju u Gospodarskoj komori, ojačati ponudu hotelskih kapaciteta.

"Vjerujemo da će dati onaj jedan dodatni vjetar u leđa već sada etabliranim hotelima. Poznato je da HUP ima hotele isključivo sa 4 ili 5 zvijezdica, a tu sada dolazi i strateški partner Adris koji upravlja portfeljom s visokim brojem zvjezdica i kontinuiranim ulagačem u hrvatski turizam", govori Antonia Urlić, direktorica sektora za turizam.

Proteklih godina Adris grupa već je uložila više od 4 milijarde kuna u hrvatski turizam. Očekuju kako će njihovu ponudu slijediti i destinacije, te dodatno ojačati svoje sadržaje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene