Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

LIČKE ATRAKCIJE

VIDEO Reporteri Dnevnika Nove TV okušali se u adrenalinskom turizmu i zip-lineu: "Nigdje nisam vidio toliko džentlmena kao ovdje..."

Aktualno Galerija Barbara Štrbac se spustila zip-lineom Barbara Štrbac se spustila zip-lineom Foto: DNEVNIK.hr Dario Lalić Dario Lalić Foto: DNEVNIK.hr Kajakarenje u Gackoj - 1 Kajakarenje u Gackoj - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Kajakarenje u Gackoj - 2 Galerija 1/4 >>
Ljetovanje ne mora biti samo kupanje i sunčanje. Sve je veći rast adrenalinskog turizma. Lika je tu našla svoju priliku. U tome prednjači Gacka dolina, koju je posjetio i reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen te se okušao u adrenalinskim vratolomijama.

Temperatura zraka od dvadesetak stupnjeva odgovarala je ljubiteljima raznih sportova na rijeci Gackoj. Par iz Zagreba odlučio se okušati u kajakarenju.

Kažu kako su se malo htjeli zabaviti i vidjeti ljepotu ove rijeke.

A za one koji su željni ipak malo više adrenalina, osim veslanja po mirnoj rijeci, tu su i kvadovi i ziplajnovi i sve to u okolici od nekih pedesetak kilometara.

Oni pak koji žele uživati u miru i tišini i usput gledati prirodu i ne prestrašiti životinje - za njih je idealno iznajmiti električne bicikle.

Sve više ljudi ne uživa u velikoj vrevi nego traže mir. Jedna od takvih prilika je kajakarenje po Gackoj i uživanje u prizorima mladih pataka koje uče plivati.

Carlos iz Mexica poručuje kako je cijela Hrvatska prekrasna.

A nakon napornih sportskih aktivnosti valja se i okrijepiti. Svjetske trendove prate i lički poljoprivrednici pa u ponudi imaju i domaće energetske pločice.

Prirodne ljepote, mir, i dobra ponuda privlače sve više gostiju u ovaj kraj.

Hrvoje Ostović, iznajmljivač, kaže kako su sve aktivnosti koje se nude prepoznate. Ostaje i prostor za širenje ponude.

Mnogi su mlađi poduzetnici vidjeli priliku u onome što im pruža zemljopisni položaj Otočca i okolice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IMA ONIH KOJI SE BUNE Tito opet posvađao Hrvate! Francuska agencija raspisala se o atrakciji koja je neke prenerazila: "To je sramota"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna prema podacima eVisitora Sjajni rezultati: Pogledajte koliko je turista od početka godine posjetilo Hrvatsku

Treća najduža ponornica u Europi – Gacka, dala je priliku stanovnicima koji žive u njezinoj blizini da naprave iskorak iz dosadašnje slike Like i postanu poznati na turističkoj karti svijeta.

Reporterka Barbara Štrbac spustila se plitvičkim zip-lineom

Atrakcija koju neće zaobići nijedan pravi ovisnik o adrenalinu svakako je i zip-line. U Lici ih ima nekoliko, a na platformi onog plitvičkog bila je reporterka Nove TV Barbara Štrbac

Ona je razgovarala s Dariom Lalićem, koji je kazao kako dolaze i mlađi i stariji, baš kao i gosti iz Europe i Azije. Najmlađa je bila trogodišnja djevojčica, a najstarija gospođa od 76 godina. "Trčala je nazad i još jednom", kazao je Lalić te dodao kako su žene hrabrije.

"Toliko džentlmena nigdje nisam vidio koliko ovdje", poručuje Lalić.

Zip-line je dug 350 metara, a za iduću godinu planiraju napraviti jedan od 1200 metara.

Reporterka Dnevnika Nove TV spustila se potom zip-lineom, uz komentar kako je pogled spektakularan.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene