Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osuđuje 'huliganski ispad BBB-a'

Adlešič protiv huligana: Zatražili smo izvješće Interpola

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednji sramotni ispad skupine Bad Blue Boysa (BBB) na utakmici Dinama sa Steauom u Bad Bleibergu u nedjelju, 5. srpnja, u kojem su huligani, a ne navijači, palili baklje, trgali zastavice, bacali predmete i upadali u nogometni teren, što je izazvalo prekid utakmice, hrvatska vlada i njezina potpredsjednica u ostavci Đurđa Adlešič najoštrije osuđuju.

Takvim huliganizmom, kojemu smo svjedoci godinama, nanesena je ogromna šteta, ne samo Hrvatskom nogometnom savezu i hrvatskom nogometu, već i Republici Hrvatskoj, ističe se danas u priopćenju iz Vladinog ureda za odnose s javnošću. Hrvatska policija je, s obzirom na, nažalost, loša iskustva u sličnim prilikama ranije, upozorila austrijsku policiju na mogućnost izgreda. Također smo ponudili svu pomoć u razrješavanju i daljnjem postupanju. Zatražili smo Izvješće Interpola koje još nije stiglo, a na temelju kojeg ćemo definirati daljnju suradnju oko eventualne identifikacije počinitelja.

Pročitajte i ovo Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Huligani Čeka li Hajduk najstroža kazna ikad izrečena? Evo kada stiže odluka: "Postoji velika mogućnost..." Slika nije dostupna POZVAO NA OSUDU Božinović komentirao sukob navijača u Zagrebu: "To su huligani, niti su Torcida, niti BBB"

>> VIDEO: 'Oni blate Zagreb, cijelu Hrvatsku i naš klub'

Sportski tereni kao mjesta iskazivanja primitivizma i divljavštva

Upozorili smo austrijsku policiju na mogućnost izgreda, stoji u priopćenju Podsjeća se da je izmjenama Zakona o sprječavanju nereda na sportskim borilištima, koji je donesen 2003. godine, a koje je Vlada uputila Hrvatskom saboru te ih je on usvojio krajem ožujka 2009. godine, učinjeni su kvalitetni pomaci u borbi protiv huliganizma na sportskim borilištima. Izmjenama postojećeg Zakona zajamčena je maksimalna sigurnost navijača na utakmicama, ali, nažalost, svjedoci smo da se sportski tereni najčešće koriste kao mjesta za iskazivanje divljaštva i primitivizma, a ne kao prostori na kojima isključivo treba dominirati sport, što i jest njihova namjena.

>> VIDEO: Opet sramotni neredi Bad Blue Boysa u Austriji!

'Apeliramo na rješavanje ovog problema' 

Stoga još jednom, uz najoštriju osudu toga huliganskog divljanja, apeliramo da se u rješavanje ovog problema, osim Hrvatskog nogometnog saveza, uključe i sve nadležne institucije i pojedinci, kako bismo konačno riješili ovaj problem koji šteti interesima svih nas, stoji u priopćenju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene