Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Adlešič: Navijanje sramota za Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica Vlade RH Đurđa Adlešič rekla je da su uzvici navijača 'Za dom spremni' na nogometnoj utakmici Hrvatska-Andora bila sramota za Hrvatsku ocjenivši da je cilj dijela navijača bio i isprovocirati uglednike na počasnoj loži, jer je jedan od poziva bio 'loža poludi'.

'To je očigledno bilo provociranje nas za koje se zna da pripremamo određene mjere za koje se iskreno nadam da ćete ih kroz sedam do deset dana moći vidjeti', odgovorila je Adlešič na novinarski upit o neprimjerenom navijanju nakon obilježavanja Europskog tjedna lokalne demokracije i petnaest godina prvih demokratskih izbora na lokalnoj razini u RH.

Pročitajte i ovo Policija u BiH, ilustracija Incident kod Mostara Navijače Zrinjskog optužili da su pretukli četvoricu bošnjačkih mladića: Udarili im u auto i izgurali ih s ceste Nakon nereda na Poljudu privedeni navijači - 3 Nakon derbija Epilog nereda u Splitu: Uhićeno 16 navijača, među njima i maloljetnici

Istaknula je da je Vlada odlučna da se u pripremi mjera tome stane na kraj dodavši da ne zna niti jednu zemlju koja je to provela u kratkom razdoblju, jer taj problem postoji već dulje vrijeme.

Na upit koja je primjerena kazna za takve navijače, potpredsjednica Vlade kazala je da se može postaviti pitanje lociranja navijača, ali da se sada ne zna tko gdje sjedi na stadionima.

'Kad biste imali popis onih koji su ušli, kad biste imali prodane karte na imena i prezimena te znali tko gdje sjedi posao bi bio olakšan', smatra Adlešič dodavši da bi za to trebalo imati i stadione.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene