Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgubio imunitet

Adlešić iznenadile USKOK-ove sumnje protiv Čehoka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnici novinarima su komentirali USKOK-ov zahtjev Hrvatskom saboru da skine zastupnički imunitet nezavisnom zastupniku Ivanu Čehoku.

Predsjednica Kluba nezavisnih zastupnika Đurđa Adlešič je kazala da je iznenađena USKOK-ovim sumnjama da je Čehok, inače zastupnik iz njezina kluba te negdašnji stranački kolega u vrijeme dok su oboje bili u HSLS-u, kao varaždinski gradonačelnik počinio kaznena djela za koja se tereti. 'Najbolje je pustiti institucije da obave svoj posao', ustvrdila je Adlešič. Po riječima HNS-ovca i Varaždinca Zlatka Koračevića u njegovoj su stranci još prije četiri godine upozoravali na sve nepravilnosti koje su predmet istrage.

'Nažalost, ponovno smo u pravu. Činjenica je da grad u kojem je HNS dugo godina sudjelovao na ključnim mjestima gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika postao gradom primjerom. Nažalost, izvođenjem Čehoka, zbog čega smo napustili takvu koalicijsku vladu u Varaždinu, to je postao grad slučaj i grad pojedinca', kazao je Koračević. 'Varaždinke i Varaždinci to nisu zavrijedili. Očito je to postao način ponašanja i shvaćanja vlasti u cijeloj državi, a posebno u Varaždinu', poručio je.

Pročitajte i ovo Krešendo: Jadranka Kosor, Vesna Pusić i Hrvoje Krešić KREŠENDO HRVOJA KREŠIĆA Pikanterije i političke izdaje: "Složila mi se slika da su ga imali u šaci, moj muž je zamalo pao u nesvijest" Arsen Bauk Kritike i pohvale Bauk nakon izjave europske tužiteljice Kovesi: "Premijera nakon europske šamarčine očekuje šamarčina hrvatskih građana"

'Svaka ruka je dobrodošla'

Predsjednik Kluba HDZ-a Andrija Hebrang rekao je kako proces koji je otvoren za nezavisnog zastupnika Čekoha ne komentira, jer je državno odvjetništvo obavilo svoje, saborsko povjerenstvo svoje, a Sabor će svoje na plenarnoj sjednici. 'Pravna država u svakom slučaju mora funkcionirati za sve građane i građanke jednako', istaknuo je. Upitan kako komentira izjave nekih oporbenjaka da je postupak protiv Čehoka pokrenut sada 'jer vladajućima više ne trebaju ruke u Saboru' Hebrang je odgovorio da je loš matematičar svaki onaj koji govori da vladajućima ne trebaju ruke u Saboru. 'Sve ruke su nam dobrodošle', poručio je Hebrang.

SDP-ovac Arsen Bauk podsjetio je da je upravo Čehokova ideja bila, nakon prošlih parlamentarnih izbora, o sklapanju koalicijskog sporazuma između stranaka koje su utemeljile vladajuću koaliciju.  'Čehok je dao ideju da se napravi koalicijski sporazum, gospodin Polančec je bio skrbnik, a Sanader ga je potpisao. Sva trojica su završila tamo gdje su završila. To na najbolji način simbolizira ovu vladajuću koaliciju', rekao je Bauk.

Zastupnica Vesna Pusić istaknula je pak kako je ukidanje imuniteta je redovna procedura. Sve dalje je izvan komentara politike i sve je u rukama pravosuđa, dodala je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene