453402
453402
453402
453402
453402

STIGLA DUGOROČNA PROGNOZA ZA ZIMU Evo što nas čeka

  • , 13.10.2016., 10:52
  • Autor:
  • komentara

Stigla je i dugoročna prognoza za zimu, za područje čitave Europe, a to znači i za naše krajeve.

 
 
 
 
Vremenska prognoza za zimu (Fotomontaža: Dnevnik.hr/sat24.com/Lauren Brown/Ben Birchall/Press Association/Pixsell)
Vremenska prognoza za zimu (Fotomontaža: Dnevnik.hr/sat24.com/Lauren Brown/Ben Birchall/Press Association/Pixsell)

Meteorolozi AccuWeathera napravili su dugoročnu vremensku prognozu za zimu za područje Europe i predvidjeli da će se iznad Atlantskog oceana tijekom zimskog perioda formirati niz oluja, koje će prijeći preko središnje i istočne Europe.

Za područje Balkanskog poluotoka meteorolozi AccuWeathera predviđaju produžene periode suhog, zimskog vremena. Nakon što su dijelove Balkana tijekom kolovoza pogodile teške poplave, očekuje se zima više suha nego što je to uobičajeno te i značajno toplija.

Olujni sustavi koji će naša područja i dosezati, bit će općenito slabi i neće uzrokovati dodatne nevolje pa tako niti poplave.

Količina snijega koja se očekuje na Dinaridima, Balkanskim planinama i u Karpatskom gorju, također će biti ispod normalne razine za zimski period.

Isto tako očekuje se manje ili čak se uopće ne očekuju dugi preiodi s temperaturama ispod ništice, jer će polja visokog tlaka u tom periodu služiti kao štit području Balkanskog poluotoka od ledenog arktičkog zraka.

Nekoliko kasnosezonskih hladnih fronti mogu izazvati pad temperatura na razinu normalnu za zimski period, no ipak, općenito gledano, krajnji temperaturni prosjek za čitavu sezonu bit će iznad uobičajenih razina za zimski period.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se