Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Prestanite s uvredama'

Avberšek: Čestitamo na štrajku, no sad se borite za očuvanje TKU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedam sindikata koji su spremni pristati na vladine rezove na konferenciji za novinare, čestitali su kolegama iz Matice kao i sindikatu Preporod na uspješno organiziranom štrajku.

Kolegama su poručili kako je sada vrijeme da prestanu s uvredama za vrijeme pregovora i krenu u borbu za očuvanje temeljnog kolektivnog ugovora. Poručili su i kako se ni njihovim članovima ne sviđaju odricanja, ali da će se radije kratkoročno odreći božićnica i regresa nego da im se dugotrajno smanji osnovica plaće.

>> Ribić Jovanoviću: 'Vojnik partije treba odstupiti!'

'Kao sindikalac, na kraju, ipak ću čestitati našim kolegama na uspješno pripremljenom štrajku Želim poručiti našim kolegama da sada svu svoju energiju ulože u pregovore', rekla je Jadranka Ivezić iz Sindikata djelatnika u socijalnoj skrbi. Spomenka Avberšek iz Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi rekla je da radnici u javnim službama neće imati TKU ako ga oni ne uspiju ispregovarati. 'Pozivam kolege da to shvate ozbiljno', dodala je.

Pročitajte i ovo Opći štrajk u prometu u Njemačkoj Borba za radnička prava FOTO Počeo štrajk desetljeća, Njemačka je paralizirana: Zastoji na cestama, ne rade zračne luke, sindikati poslali ozbiljno upozorenje Amela Čilić, reporterka Dnevnika Nove TV Nezadovoljstvo sve više raste Amela Čilić iz Pariza: "Macronova poruka shvaćena je kao provokacija, vjerujemo da će noć proteći puno žešće"

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene