Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eh, ministre...

Ne može dodijeliti nagrade najboljim učenicima, ali može skoknuti do Francuske na utakmicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kontroverze oko ministra obrazovanje, Predraga Šustara, ne jenjavaju.

Jedan je od najčešće kritiziranih članova propale Vlade u režiji Karamarka, Petrova i Oreškovića - nije snašao po pitanju reforme obrazovanja, prosvjed nekoliko desetaka tisuća građana nazvao je 'feštom', a pojedini studenti kampirali su mu doslovce pod prozorom zbog neisplate stipendija. Hrvatski učenici i studenti gomilaju uspjeh za uspjehom, no kao da iz resornog ministarstva nema razumijevanja ni potpore za njih.

Pročitajte i ovo Navijači se u Zagrebu sukobili s policijom - 5 Neredi nakon utakmice Policija objavila detalje: U napadu navijača ozlijeđeno 8 policajaca, trojica uhićena Zoran Milanović i Gordan Jandroković na utakmici - 4 Kvalifikacije za Euro 2024 FOTO Napeto i u loži: Milanović i Jandroković zajedno gledali utakmicu

Prvo su se zagrebački srednjoškolci vratili kao svjetski prvaci u informatici - ministar Predrag Šustar ih nije dočekao nakon tog velikog pothvata.

Potom se zahuktala situacija oko Oskara znanja s kojima je umalo izbio skandal. Naime, Zajednica županija reagirala je brže od ministra Šustara i odlučila platiti organizaciju nakon što Ministarstvo nije odgovorilo na molbu.

Jednako tako, ministar Šustar nije se pojavio na dodjeli spomenutih Oskara znanja. Umjesto da se pojavi on sam, poslao je svog pomoćnika koji je samo konstatirao kako ministar nije mogao doći.

Velike polemike vode se i o nagradi Luka Ritz koja nije dodijeljena na obljetnicu tragične Lukine smrti 12. lipnja. U Ministarstvu su poručili kako se na javni poziv javila samo jedna škola pa nije bilo moguće odabrati učenike kojima bi se nagrada dodijelila. Dodaju i kako će ovaj tjedan održati sastanak s Lukinom obitelji a kojemu će predložiti i razmotriti dodatne aktivnosti vezane uz ovogodišnju dodjelu nagrade koje će, kako kažu, ipak biti.

No, koliko god obrazovanje i znanje bilo stavljeno po strani u posljednje vrijeme, ministar Šustar za nešto ipak ima vremena. Kako stoji u priopćenju iz Ureda predsjednika Vlade, Predrag Šustar će, kao izaslanik predsjednika vlade, nazočiti utakmici hrvatske reprezentacije protiv Furije u Bordeauxu.

Logično, da se kao ministar sporta tamo pojavi, no zar nije jednako tako logično i da se pojavi na 'feštama' koje slave znanje hrvatskih učenika i studenata?
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene