Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utemeljitelj stranke i prvi hrvatski Predsjednik

HDZ obilježio 94. obljetnicu rođenja Franje Tuđmana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska demokratska zajednica u subotu je obilježila 94. godišnjicu rođenja utemeljitelja suvremene hrvatske države i HDZ-a dr. Franje Tuđmana.

U Velikom Trgovišću, u kojemu se 14. svibnja 1922. rodio prvi hrvatski predsjednik, HDZ-ovo izaslanstvo predvođeno predsjednikom Kluba utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman" Milanom Kovačem položilo je vijenac i zapalilo svijeće kod biste dr. Tuđmana pred njegovom rodnom kućom. Vijence je položilo i izaslanstvo zagorsko-krapinskog HDZ-a predvođeno predsjednikom i saborskim zastupnikom Žarkom Tušekom, objavljeno je na internetskoj stranici HDZ.

Pročitajte i ovo Tuđman, spomenik - 3 Koštao 48.000 eura Teško ih je sve pobrojiti: "I tad je bio itekako elegantan i zgodan" Slika nije dostupna Položili vijence Karamarko: Ocjena da je Tuđman bio diktator je politička perverzija

S ponosom slavimo djelo dr. Tuđmana, ističe se u priopćenju HDZ-a. "Samostalna, slobodna, demokratska i neovisna Hrvatska životno je djelo dr. Tuđmana, koji je zadužio naraštaje da je čuvaju i unaprjeđuju. Pod vodstvom dr. Tuđmana obranjena je i oslobođena domovina. Njegov je državotvorni program ispunjen ulaskom Republike Hrvatske u NATO i Europsku uniju", stoji u priopćenju HDZ-a.

"'Uvijek i sve za Hrvatsku, a našu jedinu i vječnu Hrvatsku ni za što!' Zauvijek pamtimo riječi prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, rođenog na današnji dan, napisala je na svome Facebook profilu tim povodom i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene