Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepismena nacija?

90.600 građana nema završenu ni osnovnu školu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas je većini čudno ako niste informatički pismeni, a kamoli da ne znate čitati. No, velik je broj onih u svijetu, koji to ne znaju, njih čak 900 milijuna! I Hrvatska se bori s tim problemom.

Danas je većini čudno ako niste informatički pismeni, a kamoli da ne znate čitati. No, velik je broj onih u svijetu, koji to ne znaju, njih čak 900 milijuna. I Hrvatska se bori s tim problemom.

Pročitajte i ovo Akcija 30 dana mekanog kutka - 4 "30 dana mekanog kutka" Mentalno zdravlje djece: "Možemo govoriti o svojim emocijama o kojima inače ne možemo pričati tijekom nastave" Hrana u vrtiću Vladimira Nazora Roditelji u šoku FOTO Što se događa u zagrebačkom vrtiću? Hrana je sirova i nejestiva, objekt se raspada, ravnateljice se svi boje: "Prostači po hodnicima, djeca se pred njom popišaju od straha"

Kako pronaći ulicu koju trebate? Ili određenu ustanovu ako ne znate pisati ili čitati? Čini se kao nemoguća misija!

>> VIDEO - Glumili smo turiste: Pogledajte koliko Hrvati znaju strane jezike

Prema posljednjim podacima iz 2001. godine, u Hrvatskoj završenu osnovnu školu nema 90.600 građana. Loše stojimo i s podacima onih koji imaju samo osnovnoškolsko obrazovanje. a ima ga svaki peti građanin.

'Gotovo su u pravilu teške životne okolnosti glavni krivac zašto netko ne zna čitati ili pisati', kaže Mile Živčić, iz Agencije za obrazovanje odraslih. Svi oni koji žele naučiti čitati i pisati, mogu to naučiti u pučkim otvorenim učilištima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene