Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripreme za subotu

800 tisuća kuna za 20. obljetnicu Oružanih snaga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Središnja svečanost obilježavanja 20. obljetnice Oružanih snaga RH, Dana OS RH i Dana Hrvatske kopnene vojske bit će održana u subotu na stadionu NK Zagreb u Kranjčevićevoj ulici u znak sjećanja na prvo postrojavanje postrojbi Zbora narodne garde (ZNG) i specijalnih potrojbi MUP-a na taj dan prije 20 godina.

Obilježavanje će stajati oko 800 tisuća kuna i i nastojalo se da najveći dio troškova bude uklopljen u redovite aktivnosti i uz racionalno trošenje sredstava, izvijestio je danas na konferenciji za novinare u Ministarstvu obrane zamjenik načelnika GS OSRH za planove i resurse i čelnik Združenog provedbenog stožera za obilježavanje obljetnice, general pukovnik Slavko Barić, odgovarajući na pitanje novinara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odluka Vlade U Hrvatskoj će se održati 3 NATO-ve vježbe Slika nije dostupna Ispraćaj u Plesu Hrvatski vojnici krenuli na Golansku visoravan


Središnja svečanost će započeti s 20 počasnih plotuna topničke postrojbe s Medvedgrada od kojih svaki simbolizira jednu godinu u povijesti OS RH, a potom će uslijediti postrojavanje 14 postroja veterana Domovinskog rata, OS RH i MUP-a s oko 1200 pripadnika. Među njima će biti postroji ratnih zastava, veterana MUP-a i Prvog hrvatskog redarstvenika, veterana gardijskih brigada i veterana pričuvnih postrojbi HV-a, veterana Specijalne policije MUP-a, MUP-a i postroj Gardijske motorizirane brigade HKov te oklopno mehanizirane brigade HKov.

>> Oružane snage Hrvatske jače za 400 vojnika

Također u subotu na ŠRC Jarun održat će se pokazna vježba Bojne za specijalna djelovanja OSRH i Specijalne policije MUP-a, letački program Akro-skupine 'Krila Oluje', te ceremonijalni program Počasno zaštitne bojne OSRH, a nakon toga uslijedit će koncert na otvorenom.  (Hina)



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene