Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija traga za muškarcem

Je li moguće da netko na ovo nasjedne? Pogledajte što je učinila lakovjerna žena

Ilustracija žene koja je otkupila bezvrijednu narukvicu
Ilustracija žene koja je otkupila bezvrijednu narukvicu Foto: Getty Images
72-godišnja žena nasjela je na prijevaru dvojice muškaraca koji su je izigrali i prodali joj bezvrijednu narukvicu za 1100 eura.

U policijsku postaju Dubrovnik ušetala je 72-godišnja žena te im ispričala kako je na inovativan način prevarena za 1100 eura. Naime, žena je šetala ulicom kada joj je prišao 69-godišnji muškarac te je pitao pripada li joj narukvica koju je pronašao.

Kada je žena odgovorila da narukvica zlatne boje nije njezina, počeo se raspitivati ima li u blizini zlatarnica u kojoj bi mogao provjeriti kolika je vrijednost narukvice.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja, Gordan Jandroković, Hrvoje Zekanović Veselo u Saboru Grmoja, Zekanović, Jandroković i - Gibonni: ''I svetica i kurva nije lako bit''

U tom trenutku naišao je drugi muškarac kojeg je osumnjičeni 69-godišnjak također pitao zna li gdje je zlatarnica. Muškarac, koji je očito dio uigrane sheme za prijevaru, odgovorio mu je kako je upravo on zlatar te da narukvica vrijedi 5000 eura.

On je izrazio želju da otkupi zlatnu narukvicu, a 69-godišnjaka je zamolio da pričeka kako bi otišao po novac.

Pročitajte i ovo Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Sastanak u HDZ-u Plenković komentirao kritike glavne europske tužiteljice, pa razmještao mikrofone, prepirao se s novinarima...

Osumnjičeni je potom ponudio 72-godišnjoj ženi da ona od njega otkupi narukvicu za iznos od 1100 eura, uz izliku kako nema vremena čekati da se drugi čovjek vrati s novcem. Ispričao joj je kako sama može pričekati i potom prodati narukvicu "zlataru" za 5000 eura.

Lakovjerna žena mu je povjerovala, otišla do bankomata te podigla traženi iznos i potom ga predala 69-godišnjaku, koji joj je zauzvrat dao narukvicu.

Pročitajte i ovo Željko Kerum predizborno oružje Sjećate li se ovih slogana i fraza iz političkih kampanja? Ima ih od urnebesno smiješnih do osvetničkih, a neki su postali dio pop-kulture

Žena je ubrzo shvatila da je prevarena te je cijeli slučaj prijavila policiji.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela osumnjičeni 69-godišnjak uz kaznenu prijavu predan je pritvorskoj jedinici. Za lažnim zlatarom kriminalističko istraživanje i dalje traje.

Policija poziva na oprez ako vam netko naizgled skupocjeni predmet želi prodati za puno manji iznos.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene