Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dubrovački gradonačelnik

'7 milijuna kuna platili smo zrak, a nije naše vlasništvo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici dubrovačkog Vrtlara od danas su u štrajku zbog neisplaćenih plaća za posljednja tri mjeseca.

Radnici Vrtlara su odlučili, više nećemo čekati. 'Radnici Vrtlara neće odustati od štrajka dok se ne ispune njihovi uvjeti. A ti su minimalni: plaća za 7.i 8.mjesec', rekao je djelatnik Zdravko Papac.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potpisao pa nije Vlahušić podnio prijave protiv više osoba zbog afere Šipan Slika nije dostupna 'Krivi Šuica i Vićan' Vlahušić: Vićan mi je podmetnuo nalog o isplati

Radnici tvrde, gradska vlast se hvali uređenim gradom, a nama poručuje da se malo strpimo. 'Pozivati na strpljenje mogu samo oni koji su nikad nisu našli u ovakvoj situaciji', misli djelatnica Ivona Ferk.

Iz Grada se brane za ovo su krivi bivši direktori i katastrofalne odluke, poput kupovine uljare na otoku Šipanu, koju je Vrtlar platio ali nikad nije upisao kao svoje vlasništvo. 'Mi smo platili zrak iznad, a sama uljara i zemljište nije naše vlasništvo. I plaćeno je to 7 milijuna kuna. To je naprosto nevjerojatno', smatra dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić.

Rješenje situacije, tvrdi gradonačelnik, je kredit od 12 milijuna kuna kojima će se isplatiti sva dugovanja te obaviti prestrukturiranje poduzeća. 'U narednih godinu dana ćemo, nadam se, prodati imovinu i vratiti kredit jednokratno', rekao je Vlahušić.

>> 'Nismo to zaslužili. Sin mi mora davati novac za drva'

Plaće bi, tvrdi gradonačelnik, mogle stići već idući tjedan. Radnici poručuju, ukoliko plaće uskoro ne stignu, prosvjedi se sele na Stradun.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene