Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve se snima

600 metara - 15 nadzornih kamera!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na 75 lokacija u gradu Zagrebu postavljeno je 225 kamera, čak 3 kamere po lokaciji. Cijeli projekt uvođenja i postavljanja tih kamera koštao je oko 20 milijuna kuna.

Ekipa Provjerenog prohodala je 600 metara po centru Zagreba, a zatim u Centru za nadzorne kamere pobrojala koliko ih je kamera pritom snimilo - čak 15! A istraživanja rađena u Velikoj Britaniji pokazala su da njihove građane na dan snimi - 200 kamera, dok su u Mariboru su baš one bile okidač masovnih prosvjeda.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih"

>>U centru grada sade povrće

U Sektoru za komunalno i prometno redarstvo ekipi Provjerenog objasnili su koja je primarna svrha nadzornih kamera. ''Pomoću snimki nadzornih kamera možemo kažnjavati sve prometne prekršaje, ali i pomoći policiji u potrazi za počiniteljima raznih vandalizama, pljački i ostalih kaznenih djela'', rekao je Mate Kraljević, voditelj odjela.

>>Zdrav obrok već za 6 kuna!

No, jeste li znali da je rezolucija kamera u trgovačkim centrima tolika da onaj tko vas promatra u mogućnosti je pročitati poruku na vašem mobitelu ili pak serijski broj novčanice u vašoj ruci?

Krše li nadzorne kamere pravo na privatnost ili za privatnost 'nema mjesta' na javnim površinama, pogledajte večeras u Provjerenom u 22:10!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene