459071
459071
459071
459071
459071

Sudjelujte u petoj utrci Zagrepčanka 512

  • , 01.12.2016., 15:52
  • Autor:
  • komentara

Čeka vas staza od 490 stepenica visokih 17 centimetara.

 
 
 
 
FOTO: Goran Marinov
FOTO: Goran Marinov

U subotu 10.12. u 10 sati u poslovnoj zgradi Zagrepčanka starta jedinstvena vertikalna utrka od 490 stepenica koju organizira Društvo športske rekreacije Aktivan život povodom obilježavanja "Mjeseca borbe protiv ovisnosti".

Na ovu posebnu utrku koja ima cilj na 25. katu, odnosno na 95 metara visine, mogu se prijaviti svi građani, ali i aktivni vatrogasci.

Naime, u sklopu Zagrepčanke 512, DVD Sesvetski Kraljevec organizira i humanitarnu utrku vatrogasaca koji do vrha Zagrepčanke trče s opremom teškom i do 10 kg, a prihod od startnina se direktno uplaćuje udruzi HULL (Hrvatska udruga leukemija i limfomi).

Stazu od 490 stepenica visokih 17 cm, u kategoriji građana je najbrže pretrčao prošle godine Matjaž Mikloša iz Slovenije u rekordnom vremenu 02:34.50, dakle trebalo mu je samo malo više od 6 sekundi po katu! U ženskoj kategoriji je prije dvije godine rekord od 03:11.88 postavila Karmen Klančnik iz Slovenije.

Online prijava na web stranici utrke i uplata startnine od 50 kuna moguće su zaključno do četvrtka 8.12. ili do popunjenja kvote od 512 trkača. Osigurajte svoje mjesto na utrci jer na dan utrke neće biti moguća prijava niti uplata!

Utrka Zagrepčanka 512 koja se održava u trećoj najvišoj poslovnoj zgradi u Hrvatskoj, organizirana je po uzoru na najpoznatiju utrku po stepenicama u Empire State Buildingu u New Yorku.

Hrvatska utrka je dio svjetskog udruženja Towerrunning World Association, te se boduje u svjetskom kupu u trčanju stepenicama. 

FOTO: Goran Marinov

Web stranica Zagrepčanka 512: http://www.zagrepcanka512.trcanje.hr/
Fotogalerija utrke 2015.: http://www.zagrepcanka512.trcanje.hr/foto/
Video Zagrepčanka 512 (2015.): https://vimeo.com/channels/442728
Facebook Zagrepčanka 512: https://www.facebook.com/events/1600283160281596/

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se