Obavijesti Video Pretražite Navigacija

30 posto gradskih prostora koristi se protuzakonito

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Provjerom 320 od 412 gradskih prostora utvrđeno je da se njih 70 posto koristi sukladno ugovorima, a 30 posto protuzakonito.

Podatke o korištenju gradskih prostora objavilo je Povjerenstvo za kontrolu korištenja prostora u vlasništvu Grada Zagreba.

Pročitajte i ovo Ilustracija Obrana sela Krave u Francuskoj odsad mogu slobodno mukati, a dozvoljeni su i "mirisi" sela Ilustracija Obnova stare zgrade Sabor se seli! Traži se novi prostor, objavljeni detalji koje mora ispunjavati

Predsjednik povjerenstva Zdravko Čokić pohvalio je rad udruga Otvorene računalne radionice 'Svi smo protiv', B.a.b.e, te Hrvatski perinatalni fond, koje dobro i zakonito koriste gradske prostorije, no postoje i udruge koje 'dobro naplaćuju svoj rad'.

Nepravilnosti su utvrđene u prostorijama Motonautičkog saveza Hrvatske i Motonautičkog kluba u Žerjavićevoj 10, koji su dobiveni prostor prepustili tvrtki Meditor.

Slično je i s Društvom za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Krapina koji su svoj prostor na Novoj Vesi 33 prepustili tvrtki R.U.T., a svoj drugi prostor na broju 30, iako ga nisu nikome prepustili, ne koriste već 10 godina.

I Hrvatski crveni križ svoj prostor u Mesničkoj 11 prepustio je
tvrtki 'Audiart'.

Prostor Društva za promicanje urbane kulture Z'inat u Petrićevoj 5 koristi predsjednica udruge kao privatni atelje.

Posebno je zanimljiv prostor od 204 četvorna metra koji je Grad dao na korištenje izdavačkom poduzeću Mladost koje je poslije otišlo u stečaj, a tadašnji stečajni upravitelj izjavio je da je prostor uzurpiran.

Prema Čokićevim riječima, u prostor se uselila mihovljanska tvrtka Eurotom, a potom Eurotom Group. Oni su pak prostor dali tvrtki Medistep, koja ga je dalje dala Altosu, udruzi Stop mine, te privatniku koji tamo uređuje stomatološku ordinaciju za kćer.

Zanimljiv je i prostor Kluba Roma Hrvatske u Zadarskoj 93, čiji je predsjednik Sead Hasanović Braco, koji je pretvoren u ugostiteljski objekt.

U prostoru Multikulturalnog društva koje bi se u Našičkoj 1 trebalo baviti spajanjem kultura, održava se tečaj trbušnog plesa, pilatesa i joge.

Prema riječima članova povjerenstva, neki od prostora uopće se ne koriste. Tako su Nezavisni hrvatski sindikati preselili
na drugu adresu, a prostor u Vodovodnoj ulici nisu vratili Gradu.

Povjerenstvo je najavilo nastavak provjera preostalih
prostora, a konačni će rezultati biti poznati krajem kolovoza.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene