Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radnici više ne mogu trpjeti

3. maj pred štrajkom: Izlazi duh iz boce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječki 3. maj je pred štrajkom. Svakog dana sve je manje repromaterijala, baš kao i posla, a radnici nisu dobili plaću a ni obećana jamstva države. Radnici za srijedu najavljuju početak prosvjeda koji će se u konačnici preliti na riječke ulice.

'Definitivno mi izlazimo van sa namjerom da idemo dalje, da idemo do kraja, ne zovemo ljude bez veze van. Al' kad izađemo, duha je teško vratiti kasnije nazad u bocu, kad jednom izađe van', objasnio nam je Juraj Šoljić, glavni sindikalni povjerenik SMH 3. maja. 'Ako i bude isplata plaća ja molim sve radnike da dođu, jer jednostavno ovo se može ponavljati iz mjeseca u mjesec', nadovezao se Krešimir Jerić, zamjenik gl. Sindikalnog povjerenika.

Pročitajte i ovo Sustav plaća - 3 Kritike ne prestaju Magla oko reforme s plaćama: "Premijer bi dobio koeficijent 5, a mi obični učitelji 1,9. Pitam se gdje je pravičnost?" Zakon o plaćama; ilustracija - 1 Veće plaće? Više od dva desetljeća rada Olji i nije donijelo bogzna što: "Ne omogućavaju mi da bez razmišljanja sebi priuštim neka sitna zadovoljstva"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene