Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sklopljen posao

3. maj gradi asfaltne tankere za 120 milijuna dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječko brodogradilište 3. maj sklopilo je posao vrijedan 120 milijuna dolara sa švedskom kompanijom Wisby Tankers.

Predsjednik Uprave 3. maja Edi Kučan u Ženevi je potpisao ugovor sa spomenutom tvrtkom, o gradnji četiri asfalt tankera, u Ženevi u Švicarskoj, piše Novi list. Svi financijski detalji usuglašeni su i riješeni, a posljednjih nekoliko mjeseci intenzivno se radilo na ugovorno-tehničkoj dokumentaciji, ističe Kučan.

Pročitajte i ovo Drago Celizić Nepravomoćna presuda Sud poništio poznatom TV voditelju ugovor o doživotnom uzdržavanju, zbog spornog potpisa ostaje bez kuće i pola milijuna eura? Odluka od nagodbi Uljanika i 3. maja odgođena, država predlaže osiguranje plaćanja Zakazano za 30. ožujka Odluka od nagodbi Uljanika i 3. maja odgođena, država predlaže osiguranje plaćanja

>> Vlada odobrila državno jamstvo 3. maju

Pripreme za radove su užurbane, jer rokovi su dosta kratki, no tom će gradnjom 3. maj popuniti kapacitete za iduću i dio 2012. godine. Potpisani ugovor na snagu bi trebao stupiti uplatom prve rate brodovlasnika i nakon što ga odobri Nadzorni odbor brodogradilišta, koji je sjednicu najavio već za idući tjedan.

Tankeri koje će 3. maj raditi za Šveđane imaju nosivost od 15 tisuća tona, dugi su 128 i široki 23 metra, te će moći prevoziti asfalt zagrijan do 250 stupnjeva Celzijusa. Švedska tvrtka isporuku prvog tankera očekuje u roku od 18 mjeseci, odnosno u prvom kvartalu 2012. godine, dok bi svaki idući tanker trebao biti gotov u razmaku od četiri mjeseca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene