Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istekao rok

Prošlo je 200 dana, a nitko nije ništa pametniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Točno 200 dana prošlo je otkad je započeo prosvjed branitelja u Savskoj ulici. Ministar Predrag Matić danas im je poručio da mogu prosvjedovati i 2.000 dana ako će im i dalje biti cilj smjena premijera i Vlade. Branitelji njegove izjave nazivaju sramotnima te ističu da će razumijevanja imati - do kraja mjeseca.

200. je dan prosvjeda u Savskoj 66. S njegovim dolaskom istekao je rok koji su branitelji postavili Vladi kao svojevrsni ultimatum za početak suradnje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Glogoški: 'Razmišljamo o prekidu prosvjeda' Slika nije dostupna Od 20. listopada Branitelji se pripremaju za odlazak iz Savske 66

'Sad je dvjestoti, može biti i dvijetisućiti. Imam rješenje imam odgovore na sva njihova pitanja jer njihova pitanja nisu teška. Ali radi se o politizaciji, cilj je ova Vlada, cilj je premijer Milanović, nisu uopće u pitanju prava', rekao je ministar branitelj Predrag Matić.

'Znamo da nam je za obranu Hrvatske i da oslobodimo Hrvatsku trebalo 5 godina. Za urediti društvo trebat će nam daleko više. Očito da je njegova procjena bila 2.000 dana pa je zato govorio o toj usporedbi 200 dana i 2.000 dana', kazao je Đuro Glogoški, predsjednik udruge 100-postotnih invalida Domovinskog rata.

Matić: Neka branitelji prosvjeduju i 2000. dan, ali bez razgovora ništa

No igre s brojkama nikomu ne koriste. Obje strane uporno ponavljaju da su spremne razgovarati, no za stol nitko ne sjeda. Do koje su mjere frustracije došle, pokazuje ministrova poruka.

'Nakon izbora sigurno više neću biti ministar i sigurno me više neće vidjeti ni Okućani, ni Knin, ni Vukovar, ni branitelji, ni nitko', kaže Matić.

'Ja se stvarno nadam da neće jer mislim da mu tamo nije ni mjesto', komentira Glogoški.

'Može ga biti sram da to izjavljuje i na čelu jednog časnog ministarstva - ma najbolje da ode', rekao je Dražimir Jukić, iz zbora udruga veterana Hrvatskih gardijskih postrojbi. 'Tražiti u konačnici smjenu Vlade je demokratski način. Rekli smo 30. svibanj je taj datum kada očito više nećemo imati razumijevanja za neke koji evo već godinama nemaju razumijevanja za nas', zaključuje Glogoški.

Koje će konkretne poteze tog dana povući - branitelji iz Savske ne otkrivaju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene