Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nedonoščad u Hrvatskoj

2.000 balona za prijevremeno rođene bebe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Puštanjem 2.000 balona točno u podne u Zagrebu i Splitu obilježen je međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju.

Roditeljska udruga 'Palčić' brojnim aktivnostima želi javnost educirati o svim izazovima s kojima se susreću roditelji prijevremeno rođene djece. Broj od 2.000 ružičasto-plavih balona predstavlja godišnji broj nedonoščadi u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Tijela beba u bolnici u Gazi Jezivi prizori VIDEO Pakao u bolnici: Otkrivene mrtve bebe na intenzivnoj, tijela se raspadaju... Promicanje dojenja u Hrvatskoj Za dječje zdravlje Pobijedili smo negativan trend! "Vidjeli smo da to ne donosi dobrobiti za njihovo zdravlje"

'Želimo svim građanima poručiti da su ti mladi hrabri ljudi među nama, da se oni od samog početka bore za svoj mali ali vrijedan život', rekla je Željka Vučko, predsjednica Udruge Palčić.

'Mislim da javnost još uvijek nije dovoljno upoznata s time i rizicima nedonošenosti', rekla je Tamara Grbarić. 'Mali naš borac je sve pobijedio i sad ima godinu dana i puže i ponosni smo i sretni što imamo našu malu curicu', rekao je Tino Andrijić.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene