Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završno izjašnjavanje

119 udžbeničkih kompleta nije prošlo kod profesora i učitelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Profesori i učitelji u anketnom su odabiru odabrali udžbenike za iduću školsku godinu.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ) priopćilo je večeras da je završeno izjašnjavanje učitelja i nastavnika o ponuđenim udžbenicima i pripadajućim dopunskim nastavnim sredstvima za uporabu u nastavnom i odgojno-obrazovnom procesu za iduću školsku 2010./2011. godinu te da je podatke o tomu objavilo na svojim internetskim stranicama.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Ne može biti premijer ANKETA Slažete li se s odlukom Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću? Zoran Milanović i Andrej Plenković REZULTATI ANKETE Tko će sastaviti Vladu? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

Navodi se da će, nakon završenog tzv. anketnog odabira, MZOŠ u roku od 30 dana objaviti javni poziv za uvrštavanje udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava u Katalog obveznih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava.

Napominje se da se na javni poziv mogu javiti samo nakladnici, čiji su udžbenici i pripadajuća nastavna sredstva postigli granicu od deset posto, to jest za koje se u izjašnjavanju odlučilo najmanje deset posto učitelja, odnosno nastavnika, što se smatra prikladnim za uporabu u nastavnom i odgojno-obrazovnom procesu

Za odabir morali proći granicu od deset posto

Rezultati izjašnjavanja razvrstani su u četiri kategorije: osnovne škole, gimnazije, strukovne škole i atlasi. Tako su, prema rezultatima izjašnjavanja, u osnovnim školama najveći broj udžbeničkih kompleta koji su prešli prag od deset imali nakladnici: Školska knjiga (221), Profil (157), Alfa (82), Alka script (28), Algoritam (21) i Sysprint (17) . U gimnazijama su pak najveći broj udžbeničkih kompleta koji su prešli prag od deset posto imali Školska knjiga (100), Profil (69), Algoritam (44), Alfa (26) i V.B.Z (13).

U strukovnim školama najveći broj udžbeničkih kompleta koji su prešli prag od deset posto imala je Školska knjiga (294), Profil (68), Neodidakta (60), Alka script (44) i Element (42) . Kad je pak riječ o atlasima prag od deset posto prešlo je osam atlasa Školske knjiga, sedam Profilovih, dva atlasa u nakladi Znanja te jedan nakladničke kuće Alfa. Granicu od deset posto nije prešlo 119 ponuđenih udžbeničkih kompleta. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene