Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaklada Ana Rukavina

11 posjetitelja Bundekfesta doprinijelo u spašavanju ljudskih života

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U utorak, 30. rujna, Zaklada Ana Rukavina je u Zagrebu u sklopu Bundekfesta održala akciju upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Svi posjetitelji Bundekfesta, koji su se odazvali akciji i upisali u Registar, doprinose u spašavanju teško oboljelih u Hrvatskoj i inozemstvu.

Pročitajte i ovo Dobre stvari proizašle iz zaklade Ana Rukavina - 1 NAZOVITE 060 9000 Zbog zaklade Ana Rukavina Mario je dobio priliku za novi život: "To je nešto što ne možete opisati riječima" Slika nije dostupna 'Želim život' Veliki humanitarni spektakl: 20. prosinca svi na Trg bana Jelačića!

Zaklada je ovu akciju organizirala uz pomoć Koncertne direkcije Zagreb koji su omogućili održavanje akcije te osigurali šator.

Poruka akcije upisa na Bundekfestu, kao i svih akcija koje Zaklada organizira diljem Hrvatske, je lijek je u nama. Ovom porukom Zaklada želi podsjetiti građane da u sebi nose lijek kojim mogu spašavati živote oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Kako bi lijek stigao do oboljele osobe, potrebno je učiniti prvi korak i upisati se u Registar. Ako se utvrdi HLA kompatibilnost s oboljelom osobom, možemo joj pomoći da se izliječi.

Tijekom osam uspješnih godina rada, Zaklada je uz pomoć brojnih građana povećala broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih 45.262 građana, od čega je čak 41.259 uzoraka tipizirano. Iz hrvatskog je Registra izdano ukupno 42 transplantanta za hrvatske i inozemne pacijente. Povećanje te brojke, kojem su doprinijeli i građani Paga, znači novu šansu za život teško oboljelih i potiče Zakladu na daljnji rad.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene