443984
443984
443984
443984
443984

1000 EURA ZA BEBE Vlada donosi uredbu koja će trajati svega mjesec dana

  • , 20.07.2016., 17:15
  • Autor:
  • komentara

Pokreću projekte, dodjeljuju poticaje, donose odluke. Ministri kažu da sve što u ovom razdoblju rade ne prelazi ovlasti koje imaju kao tehnička Vlada.

 
 
 
 
Vlada donosi uredbu koja će trajati svega mjesec dana (Video: Vijesti u 17)
Vlada donosi uredbu koja će trajati svega mjesec dana (Video: Vijesti u 17)

Ministar Tomislav Panenić uvjerava da nijedan potez ne poduzimaju bez prethodne provjere smiju li to provesti. Idući tjedan vlada će donijeti uredbu kojom će sve bebe rođene od prvog rujna dobiti 1.000 eura.

No ta uredba, po svemu sudeći, na snazi će biti samo mjesec dana.

"Trebala bi stupiti na snagu 1. rujna i sva djeca koja se rode u tom periodu dobit će 1000 eura", tvrdi ministrica Bernardica Juretić. "Onda će doći nova vlada i donijeti novi zakon", dodaje.

"Sve one greške u interpretaciji tehničke vlade su potpuno deplasirane, radimo u okviru svojih ovlasti, kao što sam rekao, stvaramo uvjete da hrvatski poduzetnici funkcioniraju kao i poduzetnici u nama susjednim zemljama", naglašava tehnički ministar poduzetništva Darko Horvat.

"Savjetujemo se sa uredom za zakonodavstvo Ministarstva uprave, da li je to sa ovlastima tehničke vlade. Naravno da u ovoj konotaciji pretkampanje će se narušavati legitimitet takvih odluka i to je ozbiljno pitanje kojem pristupamo tako", kaže tehnički ministar gospodarstva Tomislav Panenić.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se