Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podbačaj uroda

Zbog poplava i kiša propalo na stotine hektara pšenice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Završena je žetva pšenice, a pesimistične prognoze o podbačaju uroda su se obistinile.

Seljaci su proizveli gotovo trećinu manje uroda od planiranog. Na slavonskim poljima ostalo je na stotine hektara pšenice, koja je zbog poplava i obilnih kiša, u potpunosti propala. Takvu pšenicu se ne isplati ni skupiti s oranica, pa će je zaorati ili spaliti. U proizvodnju su uložili puno, zarade neće biti, a cijena i kupac njihove robe nisu ni danas poznati. Ogorčeni su i na premijerku, čija je pomoć, kažu, unatoč obećanju izostala.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Podrška selu Predsjednicu impresionirao kombajn od 300.000 eura Slika nije dostupna Poljoprivrednici zabrinuti Počela žetva pšenice, otkupna cijena nepoznata

'Dođe mi da plačem! Mene sin moli za sladoled, a više nemam ni za sladoled da mu kupim,' rekao je poljoprivrednik Franjo Zetović. 'Premijerka Kosor do sada nije ispunila ništa što je obećala. Nema nam druge nego uzeti stvar u svoje ruke i prosvjedovati do besvjesti, ako se ne bude ispoštovalo,' rekao je Tomislav Pokrovac, predstavnik seljačkih udruga.

I kupcima su seljački zahtjevi preskupi. 'Oni nama daju 90 lipa za kilogram žita, a od kilograma brašna naprave 35 kifli. Jedna kila je dvije kune. Neka daju đacima tu kiflu za 20 lipa pa ćemo i mi njima dati pšenicu po 90 lipa,' bune se seljaci. Malo tko će biti hrabar i kadar opet sijati pšenicu. Ne prodaju li robu po realnoj cijeni, radova na polju ove jeseni neće biti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene