Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odobrena 1454 zahtjeva

Završilo subvencioniranje stambenih kredita za 2011.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Subvencioniranje stambenih kredita za 2011. sukladno Zakonu o subvencioniranju i državnom jamstvu stambenih kredita prestaje zaključno s 10. rujna 2011., objavila je Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN).

Sukladno zakonu, provođenje modela nastavit će se u 2012. godini, a o početku subvencioniranja kredita APN će dati obavijest oglasom u javnim glasilima i Narodnim novinama, te od tog datuma počinju teći rokovi za podnošenje zahtjeva za subvencioniranje kredita odabranoj poslovnoj banci.

'Zakon o subvencioniranju i državnom jamstvu stambenih kredita što ga je izradilo Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva stupio je na snagu 24. ožujka 2011. Zacrtani cilj bila je prodaja 1900 stanova u dvije godine tj. u razdoblju važenja Zakona do 31. prosinca 2012. Za prvu godinu provođenja modela subvencioniranja bila je predviđena prodaja 950 stanova za što je osigurano 19 milijuna kuna (18.755.364). Zbog iznimno velikog interesa građana Vlada je u srpnju osigurala dodatnih devet milijuna kuna. Do 9. rujna 2011. zaprimljeno je ukupno 1518 zahtjeva od čega su 1454 zahtjeva odobrena', ističu u Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Glasnogovornica Kata Gojević izjavila je kako su u Ministarstvu zadovoljni realizacijom modela jer 'pokazuje da je efikasnom i transparentnom suradnjom APN-a i banaka moguće vrlo brzo ishoditi subvenciju odnosno jamstvo'. (Hina)

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Nova objava Milanović se oglasio videoporukom, istaknuo dva problema: "Tome se mora stati na kraj" PR Oglas Proljetna akcija u Zabi: Stambeni i gotovinski krediti uz niže kamatne stope

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene