Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zaposlenici INA-e u drugom krugu moći će kupiti osam dionica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sadašnji i bivši zaposlenici INA-e u drugom će krugu kupnje dionica po povlaštenim uvjetima moći kupiti najviše osam dionica INA-e, a kupovat će ih po cijeni od 1.690 kuna za dionicu, navodi se u javnom pozivu kojim je hrvatska Vlada pozvala zaposlenike INA-e na kupnju dodatnih dionica.

Drugi krug prodaje dionica INA-e zaposlenima i ranije zaposlenima počet će u ponedjeljak, 5. studenoga, u 8 sati i trajat će deset dana, do 14. studenoga do 22 sata.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Osuo paljbu Milanović ponovno žestoko udario po Plenkoviću i HDZ-u: "Još nije odgovorio kako je nestalo 139 milijuna eura iz Ine" Ilustracija Osigurana sredstva Dobra vijest za starije osobe: Započinje isplata nacionalne naknade

U drugom krugu mogu sudjelovati samo zaposlenici koji u INA-i imaju više od godinu dana radnog staža, koji su sudjelovali u prvom krugu te koji su se u tom prvom krugu izjasnili da žele kupiti i dodatne dionice.

Zaposlenici će dionice INA-e u drugom krugu kupovati po cijeni od 1.690 kuna bez popusta, dok su u prvom krugu, koji je trajao od 16. do 29. listopada, na tu cijenu imali osnovni popust od pet posto, a svi zaposleni s više od godine staža u INA-i i dodatni popust od po jedan posto za svaku godinu staža.

U prvom krugu svaki je zaposlenik INA-e mogao kupiti osam dionica, a svi zaposlenici s više od godinu dana staža mogli su kupiti još deset dionica, odnosno sadašnji i bivši radnici INA-e s manje od godinu dana staža mogli su kupiti najviše osam, a svi s više od godinu dana staža najviše 18 dionica INA-e.

Podatak koliko je zaposlenika - od njih oko 45.100 koji su mogli sudjelovati u kupnji dionica INA-e uz posebne pogodnosti - i sudjelovalo u prvom krugu službeno još nije objavljen, a prema neslužbenim informacijama iz Vlade u prvom je krugu sudjelovalo oko 30.000 zaposlenika INA-e.

Bivšim i sadašnjim zaposlenicima INA-e uz posebne se pogodnosti prodaje sedam posto, odnosno 700.000 dionica INA-e.

Službeno nije objavljen ni podatak o broju dionica koje su radnici kupili u prvom krugu, a prema neslužbenim procjenama koje su objavili neki mediji, za prodaju u drugom krugu ostalo je još oko 200 tisuća neprodanih dionica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene