Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Hrvatskoj to ne prolazi

Založili svoj top brand u banci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski bankarski sustav ne prakticira uzimanje intelektualnog vlasništva kao kolateral, jer je teško procijeniti vrijednost nekog brenda.

U Sloveniji je praksa, čini se, drugačija jer je upravo jedna od njihovih najjačih prehrambenih tvrtki, Perutnina Ptuj, založila svoj vodeći brand Poli u Gorenjskoj banci, prenosi Poslovni dnevnik.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki problem Slovenci uputili neobičan zahtjev zbog brojnih turista koji će ići prema Hrvatskoj: "To su zatražili prvi put" Aleksandar Vučić reagirao i slovenski premijer Novi Vučićev skandal, brutalno izvrijeđao Slovence: "Odvratni su, nikad im se neću ispričati"

Potvrdu te informacije dobio je ljubljanski list Finance od tamošnje agencije za zaštitu intelektualnog vlasništva. Ono što nije jasno, jest što je PP takvim potezom htio postići, osiguranje financiranja, ili otplatu budućih projekata i postojećih obaveza.

takvih je slučajeva bilo i u jednoj našoj banci, no da o imenima klijenata ne smiju govoriti zbog poštivanja bankovne tajne. 'Tvrtke mogu bankama kao kolateral ponuditi i nematerijalnu imovinu, no pitanje je koliko neki brand vrijedi. Naš bankarski sustav to uglavnom ne prakticira. Slovenske banke se ponašaju nebankarski, a ovaj primjer samo govori o daljnjem zatvaranju njihovog tržišta, gdje zapravo banke provode privatizaciju', ističe konzultant Damir Novotny.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene