Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobra vijest

Zagrebačka poduzetnica postala europskom poduzetnicom godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za dobre vijesti iz gospodarstva zaslužna je Zagrepčanka Jadranka Boban Pejić koju je Europska banka za obnovu i razvoj proglasila europskom poduzetnicom godine.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Povučeni iz prodaje Oprez! Ako ste kupili ove kekse za djecu, odmah ih bacite Slika nije dostupna Na summitu u Londonu Tihomir Orešković obratio se stranim investitorima: Fokus je na energiji i infrastrukturi

Jadranka Boban Pejić živi svoj san. Počela je od strasti za zdravom ishranom a danas je vlasnica najveće hrvatske tvrtke za prodaju ekološki uzgojene hrane sa 100 zaposlenika i 11 trgovina. Zbog modela razvoja temeljenog na balansu etike, ekologije i ekonomije EBRD ju je počastio titulom najbolje europske poduzetnice.

 

'Bila sam jako iznenađena nisam to očekivala naravno da sam počašćena kad mi takva ugledna jedna institucija dodjeli nagradu', priča Jadranka. Dodaje da tajna uspjeha leži u inovativnom konceptu koji obuhvaća različite djelatnosti, proizvodnju, prodaju i edukaciju. No ova tvrtka novac ne ulaže samo na edukaciju svojih zapolsenika već i potrošača i poslovnih partnera.

'Mi zasita stojimo sa svojim životima iza onog što radimo i to izaziva jedno povjerenje kod kupaca, jer ako ja sama konzumiram proizvode koje nudim drugima to ulijeva jedno povjerenje', ističe nagrađena poduzetnica. Organski uzgojene namirnice proizvedene su uz puno manje umjetnih kemikalija nego obične. Ne korsite se fosforna kiselina, umjetne boje, hormoni i antibiotici. Ovakva hrana je zato skuplja ali sadrži puno više vitamina i minerala.

'Puno smo putovali i vidjeli smo da je budućnost u organskom uzgoju i organskim proizvodima. Na početku smo mislili da će se u Hrvatskoj neko drugi stim baviti, a kad smo vidjeli da niko nije zainteresiran za to onda smo rekli idemo mi', rekla je na kraju Jadranka Boban Pejić Europska okrunjenje ove poduzetnice pokazuje da Hrvatska itekako može ukorak sa Europom. Ali samo uz težak rad i stalno usavršavanje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene