Obavijesti Video Pretražite Navigacija
0,25 postotnih poena

Zagrebačka banka snižava kamate na stambene kredite

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dobra vijest za korisnike stambenih kredita Zagrebačke banke.

Kamatna stopa na stambene kredite za sve klijente Zagrebačke banke bit će niža za 0,25 postotnih poena. Prvi je to pad kamatnih stopa na postojeće stambene kredite od 2006. godine.

Pročitajte i ovo Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..." Ilustracija raste potražnja Trebate gotovinu? Provjerili smo kakve su kamate u bankama, razlike nisu male

Kamate stambenih kredita od 15. veljače za nove korisnike iznosit će 6,75 posto kod kredita za mlade, a 7,25 posto za standardni stambeni kredit. Također, banka je najavila da neće naplaćivati naknadu za realizaciju stambenih kredita u razdoblju od 15. veljače do 15. travnja.

Zagrebačka banka priopćila je da će omjer visine kredita i instrumenta osiguranja iznositi samo 1:1,10, što je najpovoljnije na hrvatskom tržištu, a instrumenti osiguranja poput police životnog osiguranja, novčanih fondova ili depozita mogu se isplatiti iz kredita. Nove kamatne stope primijenit će se za obračunsko razdoblje od 1. svibnja.

U kriznoj godini snižavanje kamata na kredite kroz akcije ima i Erste & Steiermärkische banka koja u sklopu zajedničke akcije Erste banke i građevinskih tvrtki omogućuje, prema priopćenju koje su poslali, još povoljnije uvjete kupnje stambenog prostora, kroz sniženu kamatnu stopu, fiksnu u razdoblju od 24 do 30 mjeseci, koja se kreće u rasponu od 4,00 posto do 5,85 posto, ovisno o odabranom modelu kredita i kreditnoj sposobnosti klijenta.

'Ne očekujemo daljnji rast aktivnih kamatnih stopa, ali zasad niti njihovo smanjivanje, prije svega zbog povećane razine rizika, odnosno rasta troškova u tom pogledu. Erste banka će nastaviti pratiti domaće i međunarodno bankarsko tržište te će i u budućnosti svoje poslovanje usklađivati s tržišnim kretanjima', stoji u priopćenju Erste & Steiermärkische banka.

Snižavanja kamatnih stopa na stambene kredite u dogledno vrijeme neće biti u Raiffeisen i Hypo banci. ‘RBA ne uobičava unaprijed iznositi informacije o eventualnim promjenama kamatnih stopa na štednju i na kredite, već pozorno prati tržišna kretanja te iz dugoročne perspektive razmatra različite opcije usklađivanja s njima', priopćili su iz Raiffeisen banke. 'Najpovoljnija kamatna stopa na stambene kredite u pondi Hypo banke je za akciju kreditirane stanogradnje i iznosi 5,5 posto’, stoji u priopćenju Hypo banke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene