Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trgovci namjerno dižu cijene?

Vlada zakazala: Do 22 posto skuplje brašno, ulje, ocat i kava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč obećanju premijerke Kosor da cijene neće rasti, opet nova poskupljenja.

Ponovno je poskupjelo brašno, a pridružile su mu se i ostale namirnice poput ulja, octa, kave i to od osam do čak 22 posto. Kupus je poskupio za 43 posto kao i sir i ponovno češnjak, i to za 21 posto. 

Pročitajte i ovo Stigle jagode - 2 Pitanje prioriteta Na tržnice stigle domaće jagode, nikada ih nije bilo manje i nikada nisu bile skuplje Ilustracija Doznajemo cijene Požurite na benzinske postaje: Od ponoći ponovno poskupljuje gorivo

Sindikati upozoravaju da je divljanje cijena prešlo sve psihološke granice i da Vlada mora hitno poduzeti sve što zakonski može kako bi se situacija stabilizirala. Mnogi, kažu, koriste situaciju kako bi bez razloga digli cijene i to ne malo.

'Brašno se radi od pšenice koje smo lani imali i više nego dovoljno, pšenica je otkupljena po povoljnoj cijeni i zato bi trebale biti i povoljne cijene brašna.  Vlada ima mnogo načina da popravi situaciju. Utjecati i na potpore i poticaje, pa onome tko diže cijene uskratiti poticaj, nekome tko je kooperativan još pomoći, dakle Vlada ima alata u rukama, samo treba prijeći s riječi na djela', tvrdi predsjednik NHS-a Krešimir Sever.

>> Skuplje i buđenje: Cijena kave porast će najmanje 20 posto

Suncokretovo ulje je poskupilo 8 posto, glatko brašno oko 16 posto, a oštro brašno blizu 18 posto, ocat oko 18 posto, a kava oko 6 posto', kazao je Domagoj Šojat iz Supermarketi .info. Na potezu je premijerka Kosor koja je nedavno obećala da će Vlada pratiti cijene i opet sazvati sastanak s onima koji to rade. Građanima je voda došla do grla.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene