Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Vlada cijenom dionica naštetila INA-inim umirovljenicima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zajednica udruga umirovljenika INA-e smatra da je Vlada nanijela štetu sadašnjim i bivšim zaposlenicima INA-e odlukom da cijena dionica za njih bude ista kao i u javnoj ponudi, te da po povlaštenim uvjetima mogu kupiti samo 18 dionica.

Zajednica smatra da je Vlada odredila maksimalni paket od 18 povlaštenih dionica po zaposleniku 'baratajući s napuhanom brojkom od 48.500 polagatelja prava na kupnju povlaštenih dionica INA-e', rekao je tajnik zajednice Srećko Ciglenečki.

Pročitajte i ovo Glasačka kutija Nova odluka Vlade Ova četiri mjesta u lipnju idu na prijevremene izbore Umirovljenik - 3 Ima i zadovoljnih Vladine mjere pomoći - predizborni trik ili? "To je super, za otići na jednu kavu"

Umirovljenici tvrde kako je broj zaposlenih i bivših zaposlenih barem 20.000 manji, s obzirom da danas u INA-i radi oko 15.000 ljudi, a za kupnju dionica prijavilo se oko 9.000 umirovljenika.

Zajednica umirovljenika također je nezadovoljna što dionice nisu mogli kupovati po nominalnoj cijeni od 900 kuna, već po cijeni od 1.690 kuna, kao i u javnoj ponudi. Iako su na tu cijenu dobivali popust od pet posto i po jedan posto za svaku godinu staža, smatraju kako bi se u slučaju niže cijene na kupnju odlučilo daleko više zaposlenih i umirovljenika.

Zajednica udruga umirovljenika INA-e također je izrazila nezadovoljstvo odnosom potpredsjednika Vlade Damira Polančeca jer ih, unatoč njihovim zahtjevima, ne želi primiti na razgovor već godinu i pol dana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene