Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obama u Aziji

'Više štednje, manje potrošnje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetsko gospodarstvo nalazi se na putu oporavka, ali neuspjeh u uravnoteženju globalnog ekonomskog sustava dovest će do nove krize, rekao je američki predsjednik Barack Obama na summitu Azijsko-pacifičkog foruma za gospodarsku suradnju (APEC) u Singapuru.

‘Ne možemo slijediti istu politiku koja je dovela do ovakve neravnoteže u razvoju. Ako nastavimo istim putem klizit ćemo od krize do krize, što je promašen smjer koji je već imao razorne posljedice po naše građane, poslove i vlade’, rekao je Obama u obraćanju čelnicima Foruma.

Pročitajte i ovo Ruska podmornica kriza u Europi Ozbiljno upozorenje iz središta Europske unije: “Rusija se priprema za dugi sukob sa Zapadom” Ilustracija - 6 financijska osobnost Štediša, rasipnik ili kockar: Otkrijte koji ste od ovih 7 tipova i što to znači

‘Moramo prihvatiti i pratiti novu strategiju zapošljavanja i razvoja. Razvoja koji je uravnotežen. Razvoja koji je održiv’, rekao je Obama. Obamina strategija poziva na više štednje, a manje potrošnje, na reformu financijskih sustava i smanjenje deficita i zaduživanja. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene