Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vijeće ministara BiH za pristupanje CEFTA-i

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Nikola Špirić zatražio je da parlament što prije ratificira odluku o pristupanju Srednjoeuropskom sporazumu o slobodnoj trgovini (CEFTA).

"Taj sporazum treba što prije ratificirati", kazao je Špirić novinarima u Sarajevu potvrdivši da je to i stajalište što ga je zauzelo Vijeće ministara BiH na sjednici održanoj tijekom dana.

Pročitajte i ovo Christian Schmidt Odluka europskog predstavnika HDZ BiH: "Schimdtovo nametanje izmjena izbornog zakona ugožava europski put zemlje" Milorad Dodik Dobili potporu Rusije Sazvana hitna sjednica parlamenta Republike Srpske: "Ovo je šamar, moramo donijeti odluku o samo jednoj stvari"

Istaknuo je da vlasti BiH imaju razumijevanja za zahtjeve domaćih poljoprivrednih proizvođača koji žele dodatnu zaštitu pred inozemnom konkurencijom no istaknuo je da se pristupanje CEFTA-i ne može uvjetovati donošenjem drugih mjera.

Poljoprivrednici u BiH tražili su da vlasti te zemlje ili osiguraju mjere kojima bi se potaknula domaća proizvodnja ili da se određeno vrijeme zadrže carine na uvoz iz Hrvatske i Srbije mesnih prerađevina te mlijeka i mliječnih proizvoda.

Špirić je kazao da bi entitetske vlade mogle povećati postojeće dotacije za poljoprivredu kao i osigurati dodatne pogodnosti poput oslobađanja od pristojbi na gorivo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene