Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Platili danak

Varteksu deblokiran račun, financijski problem riješen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je jutros nakratko prekinuta proizvodnja u varaždinskoj tvornici Varteks, banka im je deblokirala račun pa je proizvodnja nastavljena.

Jedna od najvećih tekstilnih industrija u regiji tako je financijski riješila problem, no radnici su i dalje nezadovoljni. Plaće su male, a 30-ak onih koji su radili u srcu industrije tekstila - od idućeg tjedna počinju odrađivati otkazni rok. 'Ako je ovo danak koji smo morali dati kao daleko najveća tekstilna tvrtka i lider tekstilne industrije u Hrvatskoj, onda smo na njega spremni', rekao je na konferenciji za medije Zoran Koščec, predsjednik uprave Varteksa.

Pročitajte i ovo Radnici tvrtke Varteks prosvjednom šetnjom od tvornice do središnjeg trga izrazili su nezadovoljstvo neisplatom plaća I dalje nema rješenja FOTO Peti dan prosvjeda radnika Varteksa: "Dobili smo informaciju da je Uprava najavila odlazak" Radnici Varteksa u štrajku I dalje očekuju sastanak s Habijanom Oglasili se radnici Varteksa: "Ponuđen nam je zajam kojim bi se platile sve zaostale plaće, to nam je najrealnija šansa"

Kako su ih nadležni jutros obavijestili o deblokadi te kako su radnici to primili, nismo smjeli prenositi. Uprava je samo potvrdila da je račun bio blokiran u četvrtak s kratkoročnim kreditom koji je došao u dospijeće, i to zbog pokvarenog telefona. 'Sigurno jest da je ovo danak koji plaćamo danas recesiji, međutim ipak smo uspjeli samo u tri dana, da zaba deblokira varteks i da se radnici vrate na posao', rekao je Ivan Čehok, gradonačelnik Varaždina.

Dok je predsjednik uprave smirio barem dio javnosti o deblokadi računa, više od 30 ljudi, koji su radili u srcu tvornice, ostali su bez posla. Nakon 20 godina predionica zatvara svoja vrata, a druge ponude nema te radnike sada čeka burza. Nekad vodeća hrvatska modna kompanija, danas grca u financijskim problemima. Dok se jedni nakon deblokade sretni vraćaju na posao barem za 2.000 kuna, ove ljude čeka neizvjesna sudbina. Od idućeg tjedna počinje teći otkazni rok.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene