Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uzlet na Wall Streetu nakon izvješća o novoj intervenciji vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dionice na Wall Streetu oštro su porasle u posljednjem satu trgovanja burze, podižući indeks Dow Jones za 400 bodova, slijedom izvješća da bi savezna vlada mogla stvoriti poseban fond koji bi apsorbirao loše kredite banaka, izvjestili su američki mediji.

Izvješće o mogućem novom koraku američke administracije u rješavanju financijske krize, također je smanjilo potražnju ulagača za sigurnim utočištem u državnim obveznicama.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. Pregovori još traju Pregovori Plenkovića i Domovinskog pokreta u slijepoj ulici, HDZ žestoko po Milanoviću: "Komično je pratiti kako se koprca" Slika nije dostupna Wall Street ponovo u padu

Izvješće da ministar financija Henry Paulson razmatra mogućnost stvaranje instrumenta kao što je bio Resolution Trust Corp. osnovan tijekom kreditne krize krajem 1980-ih i početkom 1990-ih godina, oduševilo je ulagače.

Wall Street se nada da bi velika savezna intervencija mogla pomoći financijskim institucijama da odbace loše hipotekarne dugove i zaustave odljev kapitala koji je već potopio velike investicijske banke kao što su Bear Stearns i Lehman Brothers.

Izvješće poslovne TV mreže CNBC podiglo je dioničke indekse, nakon što je burza cijeli dan ulazila i izlazila iz plusa, a ulagači se prebacivali između sigurnosti trezorskih zapisa ministarstva financija, zlata i povoljnih dionica sniženih cijena.
Prema prvim izračunima, indeks Dow Jones rastao je za 410.03 bodova, ili 3.86 posto, na 11,019.69 bodova.

Računajući od najniže dosegnute dnevne vrijednosti, Dow Jones je rastao za čak 560 bodova.

Indeks Standard & Poor's 500 rastao je za 50.12 bodova, ili 4.33 posto, na 1,206.51 bodova, a Nasdaq za 100.25 bodova, ili 4.78 posto, na 2,199.10 bodova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene