Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prodaju se najskuplji modeli

Usprkos krizi kupuju se traktori od dva milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svako proljeće počnu prijetiti, a na jesen su s traktorima na ulicama. To je uobičajena slika odnosa seljaka i države. Seljaci tvrde da žive sve lošije i lošije.

Ali ima i brojki koje možda govore suprotno. Porastao je broj kupljenih traktora, ali ni tu nije kraj. Planuli su i oni najskuplji i to traktori, vrijedni više od dva milijuna kuna. Takav stroj koji je  zadnji krik poljoprivredne tehnologije može se programirati tako da skoro sam ore. No in stoji otprilike isto kao i Mercedes optočen kristalima.

Pročitajte i ovo Sajam maslina - 4 Najavljena dobra godina Cijena mnogima omiljenog ulja u godinu dana porasla više od 40 posto, proizvođači objašnjavaju zašto je to tako Prosvjed seljaka u Bruxellesu - 5 Drama u Belgiji VIDEO Kaos na ulicama Bruxellesa: Seljaci probijali barikade i palili gume, policija otvorila vodene topove

Najskuplji traktori prodani za čas

Dva najskuplja traktora u Hrvatskoj, iako je kriza,  prodana su za čas. Više od dva miljuna kuna za svemirskog orača istresao je je jedan poljoprivredni kombinat, ali trgovci kažu da i seljaci kupuju. Krize očito nije pogodila tržište traktora jer neki trgovci bilježe skoro 50 postotno povećanje prodaje u odnosu na prošlu godinu.

Najveći sajam u Gudovecu

Gudovac organizira najveći sajam poljoprivrede. Ovdje je prošle godine obrnuto 5,5 miljuna kuna. Ove godine ima čak i više izlagača nego prošle. Najveća i najskuplja atrakcija sajma mamila je uzdahe malih poljoprivrednika. 'Eh da mi je jedan takav, maštaju, 10 lipa više ili manje za kilu pšenice, to bi mi bio najmanji problem', vrtilo se sigurno u glavi mnogih poljoprivrednika.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene