Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriza i u turizmu

Usprkos krizi, hotelijeri ne snižavaju cijene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nadolazeća kriza neće zaobići ni turizam. Ovoga ljeta naš se turizam uspio izvući bez obzira na cijene energenata i hrane, no sljedeće godine teško da će biti tako bez velikog truda.

Hotelijeri u svijetu najavljuju snižavanje cijena, a neki će navodno smještaj nuditi besplatno, a naplaćivati samo hranu. Kod nas neće biti rezanja cijena.

Pročitajte i ovo Previše turista u Dubrovniku - 2 Prvi u Europi Dubrovnik prestigao Veneciju po broju gostiju po stanovniku: Velike turističke brojke donose i niz problema Hrvati i ljetovanje - 1 gdje Hrvati ljetuju? Visoke cijene u špici sezone: "Više se isplati na ljetovanje u drugu zemlju, nego na Jadran"

'Turoperatori očekuju i cjenovne žrtve na hrvatskoj strani ali su im hrvatski hotelijeri jasno rekli da nisu spremni na spuštanje cijena', izjavio je Niko Bulić, predsjendik Hrvatske turističke zajednice.

Ove godine prihod od turizma trebao bi premašiti sedam milijardi eura. A kako bismo do istog iznosa pokušali doći i iduće Hrvatska će na promidžbu na najvažnijim tržištima dati dvostruko više novca nego do sada, odnosno čak 130 milijuna kuna.

'Mi nismo pesimisti, mi smo optimisti, ali optimisti koji smatraju da se rezultati neće desiti sami po sebi. Ni jedan turist nam neće biti poklonjen, za svakog se moramo izboriti', objasnio je Damir Bajs, ministar turizma.

Hrvatska je nedavno dobila laskavu titulu turističke zvijezde u usponu koja bi u idućih nekoliko godina mogla zasjati u top pet svjetskih destinacija. 

No hoće li reklame uspjeti privući barem jednak broj turista na naše plaže i iduće godine, ne mogu procijeniti ni najiskusniji turistički stručnjaci. To će sasvim jasno pokazati naredno ljeto.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene