Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tamjena dionica od 3,7 milijardi dolara

United i Continental udružuju se u najvećeg svjetskog avioprijevoznika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američke zrakoplovne tvrtke United Airlines i Continental Airlines suglasile su se tijekom vikenda oko udruživanja kroz zamjenu dionica u vrijednosti od 3,7 milijardi dolara, čime se stvara najveća zrakoplovna kompanija na svijetu, izvješćuje u ponedjeljak Associated Press, pozivajući se na dobro upoznate izvore.

Upravni odbori kompanija odobrili su udruživanje u subotu, a sporazum bi trebao biti objavljen u ponedjeljak, kazali su isti izvori. Zajednička vrijednost dviju kompanija je oko 8,3 milijardi dolara. United i Continental zajedno će preuzeti prvo mjesto u svjetskom prometu, od Delta Air Linesa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Omikron dominira Još jedna susjedna zemlja bilježi rekorde novozaraženih: ''Trenutno smo pod najjačim pritiskom'' Slika nije dostupna Skoro 10 tisuća slučajeva Moskvu zahvatio novi val koronavirusa: Većina bolesnika ima indijski soj

Godišnja ušteda zbog udruživanja trebala bi iznositi od 1 do 1,2 milijarde dolara do 2013., kazali su izvori.

Ime Uniteda i sjedište u Chicagu bit će očuvano, dok će izvršni direktor Continentala Jeff Smisek (55), preuzeti istu dužnost, a Glenn Tilton (62) iz Uniteda, postati predsjednik uprave, rekli su izvori. Jean Medina, glasnogovornica Uniteda, i Julie King, glasnogovornica Continentala iz Houstona, odbile su komentar. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene