Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uncle Ben's riža nije GMO, ali je kontaminirana GM sojom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo zdravstva ukinulo je zabranu prodaje Uncle Ben's riže dugog zrna nakon što je otklonjena sumnja da je riječ o genetski modificiranom proizvodu.

Dodatna istraživanja su potvrdila da je riža bila u dodiru s GM sojom. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Genetski modificirane krave bez priona koji izaziva kravlje ludilo Slika nije dostupna Američka GMO riža u Nizozemskoj i Belgijji

Ministarstvo zdravstva je iz švicarskog laboratorija u Bernu dobilo potvrdu da je ispitana riža izvana kontaminirana GM sojom, ali da riža sama po sebi nije genetski preinačena.

Nakon što je prije dva tjedna u Dubrovniku u kontroli ustanovljeno da riža Uncle Ben'sa sadržava genetski modificirane organizme Ministarstvo je naredilo povlačenje te riže iz trgovina.

Iako su prvotna ispitivanja i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i švicarskog laboratorija upućivala na to da je riječ o genetski modificiranoj namirnici, švicarski laboratorij je posebnim sofisticiranim analizama ipak utvrdio da je riječ samo o kontaktu s GMO-om te da riža nije modificirana. 

I za ostale proizvode Uncel Ben'sa, koji su u međuvremenu ispitani, utvrđeno je da nemaju sastojke koji su genetski modificirani.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene