Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Udruga oštećenih štediša tužila državu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga oštećenih štediša Štedno-kreditne zadruge u Virovitici podnijela je virovitičkom Općinskom sudu tužbu protiv države jer se Općinsko državno odvjetništvo nije pozitivno očitovalo o zahtjevu za mirnim rješenjem prijepora u kojem članovi Udruge od države traže više od 36 i pol milijuna kuna.

Približno 500 članova Udruge ostalo je bez ušteđevina u Zanatsko-štedno-kreditnoj zadruzi i Štedno-kreditnoj zadruzi u Virovitici jer je nad njima završio stečajni postupak.

Pročitajte i ovo Međunarodni sud pravde Svjetski sud Europskoj velesili stiže tužba: "Krši konvencije o genocidu i ratovanju" Slika nije dostupna Virovitica: prevarene štediše od države traže 29 milijuna kuna

Udruga tuži državu jer smatra da je Ministarstvo financija, nakon što su otkrivene nezakonitosti u poslovanju, propustilo naložiti mjere za uklanjanje tih nezakonitosti.

'Zakon o sustavu državne uprave propisuje objektivnu odgovornost države na štetu koja građanima nastane nepravilnim radom tijela državne uprave. U našem slučaju to je propust Ministarstva financija da kontinuirano i sustavno kontrolira rad zadruga', rekao je predsjednik Udruge Ivan Šantić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene