Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Financijska kriza

U prosincu milijun Rusa ostao bez posla

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj nezaposlenih Rusa narastao je u prosincu na šest milijuna u usporedbi s pet milijuna u studenome, rekao je voditelj ruske službe za zapošljavanje Jurij Gercij.

Gercij je rekao da podaci, nastali na temelju pravila Svjetske organizacije rada, pokazuju kako je nakon šest mjeseci financijske krize nezaposlenih mnogo više od milijun i pol koliko ih je službeno registrirano.

Pročitajte i ovo Ilustracija nepravomoćno Službenica godinama nije dolazila na posao u ministarstvo, a uredno joj isplaćivali plaću: Sud joj naredio da vrati novac Ilustracija Ocjena zaposlenika Ovo su najbolji poslodavci u Hrvatskoj, jedna vrsta kompanija napravila je znatan skok na ljestvici

'Podaci koje smo dobili Rosstat pokazuju da je broj ljudi koji su bez posla ili ga traže otprilike šest milijuna', rekao je Gercij za moskovski radio. Početkom idućeg tjedna bit će objavljeni službeni podaci o nezaposlenosti. Rusija je zadnjih godina imala prosječni gospodarski rast od sedam posto, ali su se stvari promijenile nagore kad je pala cijena nafte, zavladala globalna financijska kriza, a ulagači pobjegli iz tzv. zemalja novih tržišta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene