Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabrinjavajući podaci

U predstečajnim nagodbama krije se 50,8 milijardi kuna hrvatskog gospodarstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak 43.799 građana zaposleno je u poduzećima koja su predala zahtjev za pokretanje predstečajne nagodbe.

Analitičari tvrtke Bisnode izradili su analizu poslovnih subjekata u predstečajnoj nagodbi, s osvrtom na njihovo poslovanje u razdoblju 2008. do 2012. godine. Prema podacima koji se zaključuju sa krajem studenog ove godine u Hrvatskoj je ukupno 5.620 poslovnih subjekata predalo zahtjev za pokretanje predstečajne nagodbe.

Pročitajte i ovo Milan Bandić Otvorio Trgovački sud Milan Bandić u stečaju, dug dodatno narastao Trgovački sud u Zagrebu Hrvatska priča Dobar posao u IMES-u: Kako je tijekom stečaja nestalo 19 vozila s ključevima i prometnim dozvolama

DIOKI u stečaju

Ukupno je riječ o 50,8 milijardi kuna neplaćenih obveza. Još značajniji je podatak o broju zaposlenika, naime 43.799 građana zaposleno je u poduzećima koji su predali zahtjev za pokretanje predstečajne nagodbe.

588 poslovnih subjekata uz sebe veže obveze u iznosu od 46,1 milijardi kuna te 30.376 zaposlenika.

Do kraja studenog u 509 slučajeva (6,8 milijuna kn obveza te 9.120 zaposlenih) vjerovnici su prihvatili plan restrukturiranja dok je u 3.353 slučajeva predstečajna nagodba odbačena ili pak obustavljena.

Također zanimljiva je i činjenica da od ukupnog broja 5.620 poslovnih subjekata koji su predali zahtjev za predstečajnu nagodbu njih 684 ima registriran porezni dug u iznosu od 1,4 milijarde kuna. U zadnjih 365 dana 2.993 ili 86.1 posto poslovnih subjekata imalo je registriranu blokadu poslovnog računa, a 483 ili 13.9 posto do sada nije imalo blokiran poslovni račun.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene