Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U GODINU DANA

Crne prognoze: Sto tisuća Hrvata moglo bi uskoro izgubiti posao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema Ključnim pokazateljima na tržištu rada (KILM) Međunarodne organizacije rada (MOR) posao je upitan za 7,2 posto zaposlenih.

U idućih godinu dana preko 97 tisuća radnika u Hrvatskoj moglo bi ostati bez posla, piše Novi list. Naime, prema Ključnim pokazateljima na tržištu rada (KILM) Međunarodne organizacije rada (MOR) posao je upitan za 7,2 posto zaposlenih u zemlji. Iako se za 2014. predviđa blagi gospodarski rast, zapošljavanje vjerojatno neće zabilježiti pomake.

Pročitajte i ovo Snijeg na Sljemenu VRAĆA LI SE ZIMA? FOTO Na Sljemenu pada snijeg, na Zavižanu ga ima 14 centimetara Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu

Prema predviđanju MMF-a iz listopada, u 2014. godini očekuje se nazaposlenost od 16,1 posto. Kada je riječ o nezaposlenosti za ovu godinu, u listopadu su procijenili skok s prijašnjih 15,2 posto na 16,6 posto.

MMF snizio prognozu, evo koliki pad BDP-a očekuje u Hrvatskoj

U Hrvatskoj je od početka krize ugašeno 150 tisuća radnih mjesta, a nova se teško otvaraju. Radnici koji se zapošljavaju u 90 posto slučajeva sklapaju ugovore o radu na određeno vrijeme.

Prema podacima KILM.a, zaposleni će i dalje najnesigurniju poziciju imati u Španjolskoj gdje bi bez posla u idućih godinu dana moglo ostati 22,1 posto radnika.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene