Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Cerniku počela gradnja gospodarske zone

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta u Cerniku pokraj Nove Gradiške označio je početak gradnje gospodarske zone na oko 43 hektara prostora.

Najavio je kako će do kraja godine Vlada u dio komunalne
infrastrukture za opremanje zone uložiti oko milijun i pol kuna, a do njezina završetka ukupno 40 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Gradnja u Dubrovniku Inspekcija potvrdila nepravilnosti na gradilištu bivšeg kapetana Vatrenih : On poručio da će platiti kaznu, zna se i kolika će biti Slika nije dostupna Prometna mreža Kosor otvorila radove u Gospodarskoj zoni 'Podi'

U Hrvatskoj djeluje 130 gospodarskih zona s 20 tisuća zaposlenih, što potvrđuje opravdanost Vladina projekta ulaganja u zone, rekao je Kalmeta.

Dodao je kako je plan otvoriti ukupno 400 gospodarskih zona, za koje je veliko zanimanje ulagača, posebno onih koji žele otvoriti proizvodne pogone.

Općinski načelnik Nikola Jugović vjeruje kako će u sljedeće dvije do tri godine u gospodarskoj zoni biti otvoreno 300 novih radnih mjesta.

Mnogo očekujemo od zone jer svake godine dajemo potporu za 20 do 25 studenata, a željeli bismo da se barem dio njih vrati u općinu i pridonese njezinu razvoju, kaže Jugović.

Za boravka u Brodsko-posavskoj županiji ministar Kalmeta je najavio da će uskoro biti otvorena prva dionica autoceste Sredanci - Beli Manastir na koridoru 5 c od Sredanaca do Đakova na kojoj će 22. listopada početi tehnički pregledi.

Istodobno se gradi i na drugim dijelovima te autoceste i potkraj
sljedeće godine bit će gotova i druga dionica sve do Osijeka, najavio je Kalmeta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene