Obavijesti Video Pretražite Navigacija
10. tanker za istu tvrtku

U Brodotrogiru primopredaja tankera Amorina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas je u brodogradilištu Brodotrogir obavljena primopredaja chemical tankera Amorina koji je porinut u srpnju prošle godine, a gradi se za tvrtku iz grupe Laurin Maritime AB - Siteam Navigator Shipping Co.Pte.Ltd.

Brod je dug 182,90 metara i širok 32,20 metara. Pokreće ga glavni pogonski stroj od 8.200 kW proizveden u susjednom brodogradilištu, Brodosplitu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Predmet spora Nova kriza koja bi mogla eskalirati: Naoružani vojnici upali na tanker, čini se da plovi prema Iranu! Slika nije dostupna Porinuće od 45 milijuna dolara BRODOGRADILIŠTE SPAŠENO, GRAD ODAHNUO 'Prije 3 godine tu ni ptice nije bilo'

Suradnja sa švedskom tvrtkom Laurin Maritime traje od 1999. godine, koja se do sada razvila u odličnu poslovnu suradnju i prijateljstvo rezultirajući s jedanaest tankera: Tarantell, Tintomara, Tapatio, Toccata, Tosca, Tambourin, Cavatina, Calypso, Corrido i Amorina te onaj na navozu čije se porinuće očekuje u travnju.

Direktor Brodotrogira uvjeren je da će brodogradilište opstati te i dalje graditi velike brodove, ali samo na 50 posto sadašnjeg zemljišta. Kao višak se pokazuje 200 od 1.200 radnika. Na ostatku terena ubuduće bi trebao biti servis za jahte i marina, a i pokoji manji hotel. (S.D.M./Agencija VLM)


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene