Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Puni se knjiga narudžbi

U 3. maju potpisali pismo namjere, gradit će šest novih tankera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako se namjere iz pisma ostvare, riječki bi škver imao popunjenu knjigu narudžbi čime bi bila osigurana i zaposlenost radnika, koji su jučer zbog manjka posla prosvjedovali.

Samo dan nakon prosvjeda radnika 3. maja iz riječkog brodogradilišta ipak stiže dobra vijest. Sa švedskom kompanijom Wisby Tankers potpisano je pismo namjere za gradnju šest tankera za prijevoz nafte i naftnih prerađevina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kriza u brodogradilištu Grad Rijeka pomaže radnicima 3. maja, škver oslobođen obveza iz pisama garancije Slika nije dostupna Racionalnije poslovanje Prvi korak 3. maja u rekonstrukciji: Spojeno nekoliko tvrtki

>> Brodosplit prodan samoborskom DIV-u!

Ovu su vijest predstavnik švedskog brodara Jonas Kihlberg i predsjednik uprave 3. maja Edi Kučan potvrdili nakon današnje svečanosti primopredaje drugog iz serije četiriju asfalt tankera koje za Šveđane grade riječki brodograditelji. Usto, u 3. maju se za istog brodara gradi 40 teglenica, a potpisivanjem predugovora za šest novih brodova Wisby Tankers potvrdio je da je izuzetno zadovoljan suradnjom s 3. majem što je Kihlberg istaknuo na primopredaji.

Gradnjom ovih brodova popunili bi se kapaciteti i osigurala zaposlenost 3. maja što su radnici i isticali kao prvi zahtjev na svom prosvjedu. Na svečanosti u brodogradilištu bio je i veleposlanik Kraljevine Švedske te je za travanj najavio posjet švedskog kraljevskog para i gospodarskog izaslanstva Hrvatskoj. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene