Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

U slučaju prodaje

Tvrtka Jadranska ulaganja u 3. maj želi uložiti 39 milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvrtka Jadranska ulaganja u vlasništvu Danka Končara uložit će 39 milijuna eura u riječki 3. maj, odluči li država napokon prodati to brodogradilište.

25 posto vlasništva bilo bi ponuđeno radnicima, a uz brodogradnju proizvodnja bi se i proširila, rekao je Nenad Končar, direktor tvrtke, nakon dvosatnih razgovora s radnicima, sindikalistima i upravom riječkog škvera.

Pročitajte i ovo Ilustracija 900 milijuna eura Butković o velikim ulagnjima u željeznice: "Trebali bi obnoviti oko 500 kilometara pruga i 30-ak kolodvora i stajališta" Naši umirovljenici imaju veliku ulogu za sve buduće generacije AZ MIROVINSKI FONDOVI DONOSE Pitat će te starost gdje ti je bila mladost: Savjeti umirovljenika kako živjeti od mirovine kad se od nje ne može živjeti

>> Bivši predsjednik uprave oštetio 3. maj za 4,37 milijuna kuna

Potencijalni investitor od države traži malo bolju startnu poziciju.

'Trenutno postoji problem oko naknade za pomorsko dobro. Naš stav je u vezi toga da molimo nadležne institucije da osiguraju ravnopravnu tržišnu utakmicu za brodogradilišta u odnosu na druga brodogradilišta u Europskoj uniji', rekao je Končar.

Radnici se i dalje zalažu za odgodu prodaje ili čak i radničko dioničarstvo. 'Ova privatizacija je nametnuta od strane Europske omisije i mi ulazimo u nju nepotrebno. 3. maj je mogao ostati sam svoj ili se privatizirati od strane radnika', rekao je Juraj Šoljić, glavni povjerenik SMH 3. maja.

Prva runda u vjerojatno maratonskim pregovorima sa svim zainteresiranim stranama je gotova. No, slijede još sati i sati dogovora prije nego što Jadranska ulaganja postanu vlasnici tri hrvatska škvera teška gotovo 200 milijuna eura.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene