Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspješna sezona

Turizam: Porast mali, ali vrijedan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako vidimo ne ide u gospodarstvu i prometu, ali ministru turizma, Damiru Bajsu jedinom cvjetaju ruže. U Bolu na Braču proglasio je najzaslužnije za uspješnu sezonu.

Glavni je zaključak uspješnosti ove sezone, spasio nas je rujan. Da deveti mjesec nije prošao iznad svih očekivanja i bolski bi dani hrvatskog turizma bili dosta tmurniji. 'Rujan je bio fenomenalan. Podaci koje imamo o dolascima i noćenjima su rekordni', rekao je Bajs. U rujnu se kroz Lijepu našu prošetalo milijun turista, gotovo svi stranci. Ukupno smo ove godine ostvarili 52 milijuna noćenja. Sve stane u porast od jedan posto, ali vrlo vrijedan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bajs se pohvalio Sezona uspješna, zabilježeno 55,2 milijuna noćenja Slika nije dostupna Domaći turizam Što ćemo u turističkoj 2010.?

'Kompletna je konkurencija u minusu u crvenom, zato taj naš jedan posto strši u moru negativnih rezultata', dodaje Bajs. Apsolutni hrvatski pobjednik je Bol, prvak sezone dvije i devete okićen turističkim cvijetom. Ministar upozorava čeka nas teška sljedeća godina. 'Gospodarski se oporavak neće tako brzo odraziti na rezultat', zaključuje ministar. A konkurencija, Francuska, Italija, Grčka i ostali neće tako lako ponovno propustiti Hrvatsku prema tronu. Deficitarni smo s domaćim gostima, a Francuzi, Talijani i Grci svoje će ljude nastojati zadržati kod kuće.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene